15. septembrī, ar Zilā karoga nolaišanu, tiek slēgta peldsezona Ventspils pilsētas pludmalē. Līdz ar peldsezonas slēgšanu, darbu beidz arī Pludmales glābšanas dienests.

1999. gadā Ventspils pludmale bija pirmā Baltijas valstīs, kas saņēma Zilo karogu. No brīža, kad Latvija iesaistījās Zilo karogu kustībā, Ventspils pludmale Zilo karogu ir saņēmusi katru gadu. Šogad Ventspils pilsētas pludmalē Zilais karogs plīvoja jau divdesmito reizi.

Sezona aizvadīta veiksmīgi – nopietnu negadījumu nav bijis. Ūdens kvalitāte visu sezonas laiku atbilda izvirzītajiem kritērijiem. Lai paaugstinātu drošību pludmalē un dzīvības glābšanas iespējas peldsezonas laikā, tika realizēti vairāki Starptautiskās Eiropas glābēju federācijas pludmales riska novērtējumā pievienotie ieteikumi.

Zilā karoga programma ir viena no globālā Vides izglītības fonda (FEE) programmām. Tā tiek realizēta kopš 1987.gadā un šajā laikā kļuvusi par pasaulē populārāko tūrisma ekosertifikācijas modeli. Zilā karoga kampaņa balstās uz 29 izvirzītiem stingriem kritērijiem ūdens kvalitātes, vides pārvaldes, vides informācijas un izglītības, labiekārtojuma un servisa jomās, kuri jāizpilda, lai varētu pretendēt uz Zilā karoga iegūšanu.

Uzsākot 2018. gada ekosertifikācijas sezonu, pludmalē veikti dažādi inventāra atjaunošanas darbi un uzlabojumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: