Šovasar 25 studenti no Latvijas un Igaunijas pavadīja laiku praksē, kurā iepazina NewSpace (privātais kosmosa tehnoloģiju sektors) nozari. Ventspils Augstskola (VeA) bija prakses vieta 8 studentiem.

Studenti strādāja pie tādām tēmām kā stratosfēras gaisa balona stabilitātes kontroles sistēma, efektīvā pārraidīšanas attāluma palielināšana RF radiouztvērējos, mašīnu un mežu atpazīšana, izmantojot satelītattēlus un vēl daudzām citām.

Prakses noslēgumā visi studenti veiksmīgi piedalījās Latvijas Universitātes organizētajā SpaceTEM studentu zinātniskajā konferencē Rīgā, kurā ieguva atzinīgus vārdus un sertifikātus par prakses pabeigšanu.

Šādai praksei būs iespējams pieteikties arī nākamgad.

Katru gadu SpaceTEM projekts organizē vasaras prakses 25 STEM (zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātika) studentiem, dodot iespēju iepazīt un gūt pieredzi kosmosa industrijā. Projekta ietvaros praktikantiem tiek nodrošinātas stipendijas un dalīta tipa izmitināšana.

SpaceTEM ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda Igaunijas - Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekts, kura mērķis ir veicināt attīstību NewSpace nozarē (privātais kosmosa tehnoloģiju sektors) Latvijā un Igaunijā, izmantojot vairākas savstarpēji saistītas aktivitātes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: