Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī darbojas bibliotēkas ārējais apkalpošanas punkts Medicīnas bibliotēka, kura piedāvā grāmatas un periodiskos izdevumus medicīnas darbiniekiem un pacientiem, kā arī citiem interesentiem.

Medicīnas bibliotēkas grāmatu plauktos atrodamas dažādu nozaru grāmatas – medicīnas, psiholoģijas, dietoloģijas, netradicionālās medicīnas, sporta medicīnas grāmatas, literatūra grūtniecēm un jaunajām māmiņām.

Slimnīcas pacientiem bibliotēka piedāvā daiļliteratūru latviešu, krievu un angļu valodās, grāmatas par veselīgu dzīvesveidu un uzturu, periodiskos izdevumus. Savukārt mazajiem pacientiem ir iespēja iepazīties ar bērnu grāmatām latviešu un krievu valodās, bilžu grāmatām, uzziņu literatūru bērniem, kā arī daiļliteratūru jauniešiem.

Bibliotēka apkalpo Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas un citu medicīnas iestāžu darbiniekus, pilsētas iedzīvotājus un citus interesentus, kā arī slimnīcas pacientus, sniedzot pakalpojumus astoņās nodaļās – traumatoloģijas, kardioloģijas, ķirurģijas, terapijas, neiroloģijas, ginekoloģijas, bērnu, kakla, deguna un ausu nodaļās.

Medicīnas bibliotēka strādā no pirmdienas līdz piektdienai no plkst. 8.30 līdz 17. Sestdienās un svētdienās bibliotēka ir slēgta. Medicīnas bibliotēka nodrošina apkalpošanu palātās – pirmdienās, trešdienās un piektdienās no plkst.14 līdz 15.30, bet otrdienās un ceturtdienās – no plkst. 13 līdz 14, lai arī tiem slimnīcas pacientiem, kuri paši nevar apmeklēt bibliotēku, būtu iespēja palasīt grāmatas un žurnālus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: