Šodien uzsākta Kurzemes ielas pārbūve posmā no Mazās Kurzemes ielas līdz Embūtes ielai. Būvdarbi Kurzemes ielā tiks veikti divos posmos.

Būvdarbu laikā būs satiksmes ierobežojumi – posmā no Kurzemes ielas 24/26 līdz Iecavas ielai satiksmi organizēs luksofori, savukārt no Tārgales ielas līdz Rindas ielai satiksme būs atvērta tikai virzienā uz viaduktu. No viadukta virziens uz Rīgu remontdarbu laikā būs slēgts.

Ielas brauktuvei tiks veikta pilna seguma konstrukcijas pārbūve vairāk nekā 2,4 km garumā, tajā skaitā lietus ūdens kanalizācijas sistēmas pārbūve un apgaismojuma pārbūve. Tiks uzstādītas arī jaunas ceļazīmes, jauni, pārskatāmāki elektroniskie informācijas tablo par automašīnas svara un ātruma mērījumu, kā arī atsevišķs gaisa un vēja ātruma mērījuma tablo. Tāpat tiks veikti arī labiekārtošanas darbi – apzaļumošana un jaunu koku stādīšana.

Līgums par Kurzemes ielas izbūvi noslēgts ar atklātā konkursa uzvarētāju SIA VIA, kas iesniedza lētāko piedāvājuma cenu – 3 267 376,59 eiro. Saskaņā ar līgumu ielu būvniecība jāpabeidz sešu mēnešu laikā, neskaitot tehnoloģisko pārtraukumu, kas būs ziemas aukstajos mēnešos.

Kurzemes ielas izbūve ir viens no objektiem, ko Ventspils brīvostas pārvalde veic 2018. gadā, īstenojot pievedceļu attīstības projektu. Šonedēļ būvdarbi tiks uzsākti Ostas un Durbes ielā, kā arī darbi turpinās Kuldīgas ielā, Zvaigžņu ielā, Maskavas ielā, Apļa un Rāvas ielā un nesen noslēgusies jauna pievedceļa būvniecība pie Dienvidu mola. Līdz 2022. gadam Ventspilī paredzēta 19 pievedceļu posmu gandrīz 13 kilometru garumā atjaunošana vai izbūve. 85% no pievedceļu attīstības projekta attiecināmajām izmaksām sedz Eiropas Savienības Kohēzijas fonds.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    qwerty 29.08.2018, 18:53:33

    Iesāktu aprīlī,pabeigtu oktobrī. Nebūtu nekādu ziemas pārtraukumu,tagad tiešām uz gadu ievilksies...

  • -3
    keda 30.08.2018, 09:27:09

    Eiropas naudas jau ir smalka lieta - ir tad, kad ir. Nu, tā es vismaz domāju. Labi, ka sāka tagad, un jācer, ka laika apstākļi ļaus arī daudz paveikt

  • -1
    Brivosta 12.09.2018, 18:12:15

    Kurzemes ielas būvdarbi tika uzsākti šī gada 29.augustā, kā jau iepriekš ziņojām, tie jāpabeidz sešu mēnešu laikā, neskaitot tehnoloģisko pārtraukumu ziemas mēnešos. Diemžēl ne vienmēr iespējams visus remontdarbus un būvdarbus uzsākt pavasarī un pabeigt rudenī. Darbu uzsākšana atkarīga no daudziem faktoriem: projekta apjoma un tā saskaņošanas darbiem ar visām iesaistītajām pusēm, iepirkuma norises procesu (iespējamām pārsūdzībām) u.c. Tehnoloģiskā pārtraukuma laikā, kad nenotiks būvdarbi, braucamai daļai satiksmes apgrūtinājumi tiks noņemti.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: