Otrajā šaha trenera Jura Neimaņa piemiņas turnīrā, kas reizē bija arī Latvijas čempionāts ātrajā šahā, uzvaru svinēja ASV lielmeistare Anna Zatonskiha, pirmo vietu dalot ar savu vīru, lielmeistaru Danielu Fridmanu.

Arī pagājušajā gadā Fridmans bija viens no favorītiem, bet palika otrajā vietā un šāds liktenis vienu no galvenajiem favorītiem piemeklēja arī šoreiz, tiesa, tagad sudrabs droši vien bija mazāk sāpīgs. Daniels piedzīvoja vienu neveiksmi, bet savstarpējo partiju ar Annu noslēdza neizšķirti, tā izcīnot 9,5 no 11 iespējamajiem punktiem. Tikpat punktu bija arī Zatonskihai, taču viņa cīnījās bez zaudējumiem, astoņām uzvarām pieskaitot trīs neizšķirtus un tā arī triumfēja šajā turnīrā, savu vīru atstājot otrajā vietā.

Trešajā vietā ar deviņiem punktiem - FIDE meistars Matīss Mustaps, bet labākais no ventspilniekiem bija Jānis Isakovs, kurš ar septiņiem punktiem ieņēma sesto vietu 39 šahistu konkurencē, bet Latvijas čempionāta vērtējumā bija pat trešais. Tikai par puspunktu mazāk izcīnīja Viesturs Neimanis, bet seši punkti Andreja Muravjova kontā. Pēc ilgāka pārtaukumā turnīrā Ventspilī spēlēja arī Jura Neimaņa audzēknis Oļegs Duškins (5,5 punkti), kurš tagad dzīvo Krievijā. Kopumā turnīrā piedalījās 12 Ventspils šahisti.

Kopvērtējumu iespējams apskatīt ŠEIT!

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: