Bērnu svētkos tika godināti tie cilvēki, kas veikuši darbu ar bērniem un jauniešiem. Ventspils pilsētas domes Atzinības rakstu par ieguldījumu bērnu un jauniešu radošuma un lasītprasmes attīstībā saņēma arī Pārventas bibliotēkas bibliotekāre Vita Ozola.

Vita Ozola ar lielāko prieku organizē dažādus pasākumus bērniem un jauniešiem, rosinot jaunos lasītājus apmeklēt bibliotēku un interesēties par grāmatu lasīšanu. Tā, piemēram, Vitas ideja ir projekts „Lasāmpietura Pārventā”, kas ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu tiek realizēts kopš 2013. gada. Projekta gaitā skolēni tiekas ar latviešu autoriem, grāmatu māksliniekiem un ilustratoriem.

Pārventas bibliotēkā piedāvā pasākumu „Ciemos pie burtu meitiņas” un vasarā - pasākumu „Lasi un radi”, kurā bērni kopā ar vecākiem, vecvecākiem vai auklīti un bibliotekāri Vitu lasa grāmatiņas un radoši darbojas, zīmējot, krāsojot un līmējot.

Šogad Vita Ozola bija Ventspils reģiona koordinatore Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensībā, iesaistot tajā 5.-6. klašu skolēnus no Ventspils pilsētas un novada skolām. Savukārt katru gadu Vita organizē Pūcīšu skolas nodarbības Pārventas bibliotēkā, kas ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra veidota lasīšanas veicināšanas programma „Grāmatu starts” 3-4 gadus veciem bērniem kopā ar vecākiem.

Šie ir tikai daži pasākumi, kuru organizēšanā bibliotekāre Vita Ozola ir iesaistījusies. Viņa īsteno vēl daudzus citus pasākumus, sekmējot arī pirmsskolas izglītības iestāžu un vispārējās izglītības iestāžu sadarbību ar bibliotēku, piemēram, ar lielu prieku Vita kopā ar skolēniem lasa Bērnu žūrijas grāmatas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: