Saeima atbalstīja Sporta dienas un vēl četru citu atzīmējamo dienu ieviešanu, kā arī atbalstīja priekšlikumu Lāčplēša dienu noteikt par oficiālu svētku dienu.

Deputāti atbalstīja piedāvājumu 6. aprīli noteikt par Sporta dienu, 6. jūliju - par Latvijas Aviācijas dienu, 10. jūliju - par Latvijas Karavīru dienu, septembra trešo svētdienu - par Autotransporta darbinieku dienu, bet 10. novembri - par Zinātnes dienu. Tāpat tiks mainīts Skolotāju dienas datums, nosakot tā atzīmēšanu 5. oktobrī. Otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus, kas paredz noteikt 11. novembri - Lāčplēša dienu - par oficiālu svētku dienu, kas iedzīvotājiem būs brīvdiena. Saeimai par likumprojektu vēl būs jābalso galīgajā lasījumā.

Kā ziņots, iepriekš Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā deputāti pauda kritiku un bažas par neskaidrību atzīmējamo dienu noteikšanā. Komisijas sēdē arī tika minēta iespēja atzīmējamās dienas uzticēt noteikt Ministru kabinetam, nevis Saeimai.

Reizē komisijas sēdē vairāki deputāti norādīja uz to, ka uz atzīmējamām dienām varētu pretendēt liels skaits dažādu profesiju un sporta veidu pārstāvji. Izskanēja arī bažas, ka visu nākotnē iespējamo priekšlikumu akceptēšana varētu novest pie destrukcijas.

Iepriekš komisijas sēdē atsevišķi parlamentārieši akceptēto pieeju par vairāku jaunu atzīmējamo dienu noteikšanu dēvēja par farsu vai murgu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: