Lai visi iedzīvotāji vienlīdzīgi varētu piedalīties Latvijas simtgadei veltītos pasākumos un personas ar invaliditāti būtu ne tikai skatītāji, bet arī aktīvi pasākuma veidotāji un līdzdalībnieki, Labklājības ministrija ir izstrādājusi vadlīnijas pasākumu organizatoriem vides un informācijas pieejamības nodrošināšanai.

Lai pēc iespējas plašāku iedzīvotāju loku iepazīstinātu ar izstrādātajām vadlīnijām, 29. maijā no plkst. 11 līdz 12 tiks rīkota videokonference “Vides un informācijas pieejamības nodrošināšana un sabiedrības iekļaušana. Vadlīnijas pasākumu organizatoriem”.

Vides un informācijas pieejamība ir svarīga ne tikai cilvēkiem, kas pārvietojas riteņkrēslā, bet arī cilvēkiem ar dzirdes, redzes un garīga rakstura traucējumiem. Vides pieejamība ir svarīga arī cilvēkiem ar maziem bērniem un vecāka gadagājuma cilvēkiem, kā arī cilvēkiem, kuri guvuši kādu traumu, kas apgrūtina pārvietošanos un sacītā vai uzrakstītā uztveri. Pieejama vide noderēs ikvienam, kam ir jebkādi funkcionēšanas ierobežojumi, un reizē būs ērta un netraucēs visiem pārējiem.

Videokonference būs skatāma Latvija pašvaldību savienības mājaslapā www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, Videoarhīvs – Tiešraide”. Jautājumus var uzdot, rakstot uz e-pastu tiesraide@lps.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: