Latvijas Basketbola līgas finālu ar uzvaru sākuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā nervozā cīņā ar 94:87 pieveica VEF, sērijā panākot 1:0.

Mača pirmajās minūtēs rīdzinieki laukumā sūtīja garu sastāvu, lai iegūtu pārsvaru groza apakšā, tomēr ventspilnieki spēja ar ātru spēli un precīziem metieniem pārņemt mača vadību. Pēc Emanuela Ubilas pieciem punktiem pēc kārtas kurzemnieki sasniedza rezultātu 7:2. Savukārt jau pēc trīs ar pusi nospēlētām minūtēm amerikāņu saspēles vadītājs panāca mājiniekiem desmit punktu pārsvaru. Iesaistoties spēlē no rezervistu soliņa, Aigars Šķēle ar rezultatīvām darbībām ļāva ventspilniekiem saglabāt pārsvaru divciparu skaitļa robežās. Divas ar pusi minūtes līdz pirmā ceturkšņa noslēgumam efektīga epizode padevās vefiešiem, kad Pols Kārters ar piespēli atrada Iļju Gromovu, garajam spēlētājam ar danku satricinot groza konstrukciju. Noslēdzot pirmās desmit minūtēs, Arnolds Helmanis raidīja grozā metienu, kas samazināja rezultāta starpību līdz deviņiem punktiem. Līdz ar to pēc spēlētām desmit minūtēm rezultāts bija 28:19 par labu Roberta Štelmahera komandai.

Otro desmitminūti ar rezultatīvu caurgājienu uzsāka "Ventspils" ukrainis Deniss Ikovļevs, bet viesu rindās ar ierāvienu un diviem punktiem groza apakšā atbildēja meksikānis Alekss Peress. Groza apakšā divos uzbrukumos pēc kārtas sekmīgi uzbruka Juļs Juciks, panākot mājiniekiem +13. Pēcāk ventspilnieku uzbrukums iestrēga, ļaujot Rīgas VEF līdz perioda vidum izveidot 11 punktu izrāvienu. Kurzemnieku uzbrukumu izdevās atdzīvināt Šķēlem, kurš bija precīzs gan no tālās distances, gan apspēlējot pretiniekus soda laukumā. Mača amizantāko mirkli izveidoja Kaspars Bērziņš, kurš mēģinot izdarīt piespēli trāpīja bumbu grozā, kas atveda rīdziniekiem negaidītus trīs punktus. Neilgi pirms puslaika noslēguma Bērzs, nesavaldot elkoņus, izpelnījās nesportisko piezīmi, dodot mājiniekiem iespēju palielināt savu pārsvaru. Tomēr pēdējais vārds puslaikā piederēja Kristapam Janičenokam, kurš raidīja grozā divu punktu metienu, sasniedzot rezultātu 45:52.

Mejera trejacis trešās ceturtdaļas ievadā palīdzēja rīdziniekiem sadeldēt rezultāta starpību līdz četru punktu starpībai. Savukārt pēc četrām ar pusi aizvadītām minūtēm periodā Kens Brauns panāca izlīdzinājumu spēles rezultātā - 58:58. Lai gan skatītāju tribīnes nebūt nebija pārpildītas, tomēr savās mājās ventspilnieki vadību pretiniekiem atdot negrasījās, Jucikam metot precīzi no groza apakšas, bet Rihardam Lomažam aukstasinīgi realizējot trejaci. Ja visā pirmajā puslaikā kurzemnieki bija pieļāvuši tikai vienu kļūdu, tad trešās ceturtdaļas noslēdzošajās minūtēs mājinieki vairākkārt kļūdījās piespēlēs, tādējādi dodot iespēju viesiem pietuvoties. Šo iespēju rīdzinieki izmantoja, pirms noslēdzošajām desmit minūtēm pietuvojoties līdz divu punktu atstatumam - 68:70.

Ceturto ceturtdaļu ar precīzu trejaci ievadīja Peress, pirmo reizi mačā vadību panākot rīdziniekiem. Nākamajos uzbrukumos ar trejačiem apmainījās Ubila un Brauns. Pēcāk laukumā abu komandu starpā attiecības saspīlējās, Braunam iemetot bumbu sejā Šķēlem, bet Latvijas izlases basketbolistam iesaistoties fiziskā spēku apmaiņā. Par to abi spēlētāji saņēma nesportiskas piezīmes. Sešas minūtes līdz pamatlaika noslēgumam tālmetienu grozā raidīja Bērziņš, tādējādi sasniedzot Rīgas VEF sešu punktu pārsvaru (79:73). Sākoties pēdējām četrām minūtēm, virkne vefiņa garie spēlētāji bija sakrājuši jau četras personīgās piezīmes, bet Gromovam mačs jau beidzās trešajā ceturksnī. No sešu punktu deficīta kurzemniekiem izdevās atgriezties vadībā brīdī, kad tālmetienu grozā raidīja Lomažs.

Simts sekundes līdz mača beigām Māris Gulbis no sarežģītas situācijas spēja realizēt trejaci, bet viesu rindās Bērziņš atbildēja ar divu punktu metienu, bet Brauns, sākoties pēdējai minūtei, rezultātu izlīdzināja. Pēdējā pusminūtē Lomažs ar fantastisku māņkustību nolika sevi pozīcijā, lai realizētu netraucētu tālmetienu. VEF rindās uzbrukumu sasteidza Brauns, no tālās distances uzmetot ķieģelīti. Divus soda metienus 13 sekundes līdz beigām realizēja Barnets, tādējādi dodot ventspilniekiem +5. Pēdējā VEF cerība vēl bija ar Janičenoka tālmetienu, tomēr veterāna metiens bija neprecīzs. Līdz ar to "Ventspils" guva panākumu finālsērijas pirmajā mačā ar 94:87.

BK "Ventspils" - "VEF Rīga" 94:87 (28:19, 24:26, 18:23, 24:19)
Ventspils: Šķēle 20, Ubila 17, Lomažs 13, Juciks 12, Barnets 10, Zaķis 7, Gulbis 6, Ikovļevs 5, Freimanis 4.
VEF Rīga: Mejeris 19 (8ab), Bērziņš 16 (8ab), Brauns 14, Peress 13 (10rp), Ate 7, Janičenoks 7, Čavars 5, Kārters 2, Helmanis 2, Gromovs 2, Vecvagars, Misters

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -9
    Opaps 19.05.2018, 22:46:42

    Malči. Beigas bija ļotigrūtas.

  • -9
    keda 20.05.2018, 00:10:33

    Jācer, ka ļoooooooooooooooti vēr'tiga uzvara! Tā jāturrpina!

  • -5
    Nah Nahs. 20.05.2018, 07:20:41

    Nu,pirmajā spēlē laime uzsmaidīja,pārējās tā vairs nebūs.
    VEFIŅŠ-ČEMPIONS!!!

  • -3
    Bruns Svilis 20.05.2018, 20:27:14

    Būtu papi**ši, tad raksta vsp nebūtu

  • -2
    keda 20.05.2018, 20:59:49

    Nav par daudz I un par maz U burtu tev vārdā? Negribi vienu nomainīt?

  • -2
    karlito 20.05.2018, 20:57:47

    Kam par ''godu'' te tāds naids pret mūsu basketbola komandu?

  • -2
    keda 20.05.2018, 20:59:12

    Tā ir tāda suga, kuri barojas no tā, kad Ventspilī atgadās kaut kas slikts. Jautrākais, ka viņi sevi ir iedomājušies par kaut kādiem revolucionāriem vai dekadentiem :)

  • -4
    Peace Duke 21.05.2018, 02:19:36

    Lemberdzēniem tāpat neizsprukt! #atkalpērsimlembedzēnus

  • -2
    keda 21.05.2018, 08:11:05

    Ooo, Sportacentra muļķītis ieradies te arī pazīmēties :)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: