Sestdien Ventspilī startēs 27. Latvijas Basketbola līgas fināls, kurā spēkiem mērosies pēdējo gadu nesamierināmākie pretinieki ventspilnieki un VEF.

Finālsērijas pirmās divas spēles notiks rīt un 21. maijā Ventspilī, taču sērija līdz četrām uzvarām turpināsies vien pēc VEF mačiem VTB līgas ceturtdaļfinālā ar Maskavas CSKA (24. maijā Maskavā, 27., 29. maijā Rīgā), turklāt arī te ir varianti. Ja VTB līgas ceturtdaļfināla sērija beigsies trijās spēlēs, LBL fināla trešā spēle Rīgā notiks 31. maijā, bet, ja ceturtdaļfināls ieilgs, LBL fināla grafiks atkal tiks pārskatīts. Pēc pašreizējā plāna, ja komandām būs nepieciešamas visas septiņas spēles, čempioni tiks noskaidroti 6. jūnijā, kas būtu absolūts līgas rekords, lai gan arī 2. jūnijā, kas ir ceturtās spēles diena, čempioni vēl nav kronēti.

LBS skaidro, kas viss ir kārtībā, jo klubu spēlēšana starptautiskos mačos ir atbalstāma lieta, kas ir ļoti noderīga valstsvienības kandidātiem, savukārt BK Ventspils norāda, ka Eirokausu sezona noslēdzas maija vidū, kas nekā nevarētu ietekmēt ritmiska LBL izslēgšanas spēļu kalendāra sastādīšanu, pat ja mūsu klubi spēlētu to finālos. VTB līgā, kas būtībā ir Krievijas atklātais čempionāts, izslēgšanas mači tikai sākas, gluži tāpat kā lielā daļā Eiropas nacionālo līgu. Protams, šajā sezonā tur vairs neko nevarēs darīt un Ventspilij pēc otrās spēles būs jādomā, kā sevi izklaidēt desmit dienas, kamēr VEF stažēsies pret CSKA.

Ja runā par fināla sportisko pusi, tad ventspilniekiem, neskatoties uz regulārajām uzvaram pamatturnīrā, ar VEF pieveikšanu finālos klājies pagalam bēdīgi, savukārt rīdzinieki savus titulus izcīnījuši, pieveicot vienīgi Ventspili. VEF basketbolisti uzvarējuši piecos no sešiem fināliem ar Ventspili, kā arī vienīgajā reizē, kad komandas saskrējās pusfinālā. Toties abos finālos, kuros pretī nenāca Ventspils (Barons un Valmiera), VEF zaudēja.

Lai gan gaisā virmo noskaņojums, ka rīdzinieki ir arī šī fināla favorīti, bukmeikeri ir krietni piesardzīgāki, vismaz pirmajā mājas spēlē nelielu priekšroku dodot Ventspilij. Protams, neskatoties uz prognozēm un nojautām, galu galā uzvarēs tas, kurš būs labāk sagatavojies spēlei, smalkāk izspiegojis sāncensi un precīzāk mācēs izmantot savus plusus. Šīs sezonas trīs spēles nelīdzinājās cita citai (2:1 Ventspils labā), un komandām gan jau joprojām ir pa spēkam atrast kādu azotē noslēptu trumpi. Ventas Balss prognoze? Ar četrām spēlēm tā lieta šoreiz nebeigsies!

Jāpiebilst, ka pusfinālā Ventspilij tikai pirmajā mačā palīdzēja Maiks Bruševics un Ingus Jakovičs, uz kuru atgriešanos finālā komanda, protams, cer, bet VEF iztika bez Kristapa Janičenoka.

Iepriekšējie fināli pret VEF

Sezona Uzvarētājs Rezultāts
2011 VEF Rīga 4 – 3
2012 VEF Rīga 4 – 1
2013 VEF Rīga 4 – 1
2014 BK Ventspils 4 – 1
2015 VEF Rīga 4 – 2
2017 VEF Rīga 4 – 0
2018 ? ?

Finālsērijas spēļu grafiks

Diena Datums/Laiks Pilsēta
Sestdiena 19.05  / 17:00 Ventspils
Pirmdiena 21.05/ 19:00 Ventspils
Ceturtdiena 31.05/ 19:30 Rīga
Sestdiena 02.06/ 17:00 Rīga
Pirmdiena 04.06/ 19:00 Ventspils (ja nepieciešams)
Trešdiena 06.06/ 19:30 Rīga (ja nepieciešams)
Piektdiena 08.06/ 19:00 Ventspils (ja nepieciešams)
Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    cits 19.05.2018, 11:30:00

    Vefiņš būs atkal ČEMPIONS)!!!

    (Vai ne,Keda?)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: