Tuvākajās dienās laiks Latvijā kļūs karstāks, palielināsies sausums un ugunsbīstamība, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Saskaņā ar LVĢMC prognozēm gaisa temperatūra nākamās nedēļas sākumā Latvijas lielākajā daļā sasniegs +27..+30 grādus un ugunsbīstamība mežos var kļūt īpaši augsta, kas atbilst oranžajam brīdinājuma līmenim.

Savukārt prognozētā gaisa temperatūra tuvākajās dienās ir atbilstoša dzeltenās krāsas brīdinājumam. Tiesa, nakts un agra rīta stundas daudzviet valstī būs dzestras, gaisa temperatūra vietām ārpus pilsētām noslīdēs līdz +6..+8 grādiem.

Uzturoties saulē, jāuzmanās ne tikai no pārkaršanas, bet arī apdegšanas, jo ultravioletais starojums dienas vidū sasniegs augstu līmeni. Laikā no plkst.11 līdz 16 nav ieteicams ilgstoši uzturēties tiešos saules staros, bet sauļošanās ilgumu var pagarināt, lietojot aizsargkrēmu.

Sestdien un svētdien, 26. un 27. maijā, Latvijā būs pārsvarā saulains laiks, gaidāms neliels mākoņu daudzums. Sestdien Kurzemē var izaugt kāds lietus un negaisa mākonis. Pūtīs lēni vēji, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +23..+28 grādiem, par kādu grādu mazāk būs daļā piekrastes, vējam iegriežoties no jūras.

Ūdens temperatūra upēs un ezeros sestdienas un svētdienas pēcpusdienā sasniegs +16..+22 grādus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: