Šonedēļ tika parakstīti būvniecības un būvuzraudzības līgumi par ūdensvada un kanalizācijas tīklu paplašināšanu Robežu ielā no Graudu ielas līdz Rotas ielai projektā nr. 5.3.1.0/16/I/005 Ūdenssaimniecības attīstība Ventspilī, VI kārta. Ielas posmā tiks izbūvēta arī jauna kanalizācijas sūkņu stacija.

Iepirkuma procedūras rezultātā tiesības veikt būvdarbus ieguva SIA Ostas celtnieks, bet tiesības veikt būvuzraudzības pakalpojumus piešķirtas SIA LAKALME. Saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem būvdarbus plānots sākt š.g. martā vai aprīlī (atkarībā no laikapstākļiem).

Būvdarbi šajā ielas posmā tiks realizēti vienlaikus ar Ventspils pilsētas pašvaldības iestādes Komunālā pārvalde īstenoto Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu Alternatīva tranzītmaršruta izveide TEN-T tīklam Ventspilī, kas ietver Robežu ielas pārbūvi garākā posmā – no I. Mičurina ielas līdz Packules upes tiltam. Tā kā šis posms ir kompleksas ielas izbūves objekts, tad p/i Komunālā pārvalde projektā darbus uzsākusi jau pagājušajā gadā, un, plānojot turpmāko būvdarbu gaitu, jāievēro šīs specifiskās prasības.

Būvdarbu rezultātā centralizētie kanalizācijas un ūdensapgādes pakalpojumu pieslēgumi tiks nodrošināti 54 iedzīvotājiem jeb 21 mājsaimniecībai, kā arī 8 mājsaimniecībām Ventspils novada pusē.

Kopējās projekta izmaksas veido 870 330 EUR, t.sk. Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums attiecināmajām izmaksām ir 335 472 EUR, pašvaldības SIA ŪDEKA līdzfinansējums attiecināmajām izmaksām – 172 891 EUR, neattiecināmajām izmaksām – 210 918 EUR, PVN segšanai - 151 049 EUR.

Pēc projekta VI kārtas īstenošanas ūdenssaimniecības pakalpojumu pieejamība palielināsies līdz 98,5% no Ventspils pilsētas iedzīvotāju skaita.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Ventspilniece 2 15.02.2018, 08:11:48

    Vai arī ūdens pieslēgums būs pieejams Stabu ielā?

  • 0
    Pašvaldības SIA "ŪDEKA" 20.02.2018, 16:35:33

    Robežu ielas rekonstrukcijas laikā paredzēts izbūvēt ūdensvada un sadzīves kanalizācijas atzarus Stabu ielā. Šajā vietā iespējams rast individuālu risinājumu pieslēguma izbūvei.
    Par konkrēto adresi lūgums interesēties pašvaldības SIA “ŪDEKA” Tehniskajā daļā, zvanot pa tālruni 636 07286.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: