Pagājušajā nedēļā, audžuvecāku, adoptētāju un aizbildņu biedrības “Piecas izaugsmes formulas” vadītāja Olga Apse Rīgā piedalījās trīs dienu kursos “Kompetents traumētu bērnu aprūpētājs”.

Šajās dienās pedagogi, psihologi, adoptētāji, audžuvecāki, aizbildņi, viesu ģimenes, sociālie darbinieki un bāriņtiesu pārstāvji no dažādiem Latvijas reģioniem apguva neformālās izglītības programmu ar mērķi palīdzēt traumētiem bērniem, mazināt viņu sāpes, sniedzot profesionālu kompetentu palīdzību.

Apmācībās tika apgūtas vērtīgas un noderīgas prasmes, kas turpmāk palīdzēs labāk saprast bērnus, kuri ir piedzīvojuši traumas, viņu uzvedības nozīmi un arī traumas ietekmi uz bērna attīstību, kā arī tika apgūtas metodes, kā palīdzēt šiem bērniem iekļauties sabiedrībā un tikt galā ar ievainojumiem. Tika apspriesti svarīgākie programmas temati: bērna labklājība, traumētu bērnu aprūpe, dažādu traumu ietekme uz bērna attīstību, stresa faktori, emocionāli traumētu bērnu pozitīvā pielāgošanās, piesaistes nozīme u.tml.

Turpmāk biedrības “Piecas izaugsmes formulas” vadītājai Olgai Apsei būs iespēja sniegt savas zināšanas citām klausītāju grupām.

Kursus organizēja mācību centrs “Baltijas Pastorālais institūts” un Latvijas Kristīgā alianse bāreņiem. Apmācības vadīja Dr. Deivids Skūlers un Džeina Skūlera, kuri ir organizācijas Back2Back pārstāvji un programmas “Kompetents traumētu bērnu aprūpētājs” autori ar 40 gadu darba pieredzi darbā ar audžuģimenēm un adoptētājiem, kā arī citi speciālisti. Apmācības tika organizētas, lai vairotu kompetenci, izpratni un iejūtību, rūpējoties par bērniem ar traumatisku pagātni.

Martā audžuvecāku, adoptētāju un aizbildņu biedrības “Piecas izaugsmes formulas” pārstāvji Olga Apse un Iveta Līberga piedalīsies Sociālo pakalpojumu aģentūras pilotprojekta mācību kursos specializētām audžuģimenēm.

Biedrības “Piecas izaugsmes formulas” darbību atbalsta Ventspils pilsētas dome.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: