Šodien plkst.16 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā par pašvaldības politiķu ieguldījumu sieviešu un vīriešu, meiteņu un zēnu dzīves kvalitātes uzlabošanā jeb dzimumu līdztiesības nodrošināšanā tiks godinātas sešas domes, informēja Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkla pārstāve pārstāve Inete Ielīte.

Balvas tiks pasniegtas Aizkraukles novada domei, Jelgavas domei, Jūrmalas domei, Rēzeknes pilsētas domei un Ventspils pilsētas domei, kā arī Varakļānu novada domei.

Sieviešu nevalstisko organizācijas pamanīja un novērtēja tādus pašvaldību darbus no 2013. līdz 2017. gadam kā politika topošo vecāku atbalstam, bērniem radīta vide Ventspilī, sports mācību procesā un pilsētā meitenēm un zēniem Jelgavā, plaša kultūras un interešu izglītības pieejamība jauniešiem Rēzeknē, sistemātisks atbalsts iedzīvotāju veselības uzlabošanai senioriem Jūrmalā, atvērtība inovatīvām politikām un iesaiste pētījumos Aizkrauklē, kā arī ilggadējs atbalsts sieviešu organizācijām Varakļānos.

Balvas pasniegšanas ceremonijā tiks sniegta informācija par pašvaldību darba vērtējumu, uzklausīti nevalstisko organizāciju viedokļi un pasniegtas balvas, notiks radošā darbnīca un sarunas pie tortes.

Dzimumu līdztiesības balvas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par dzimumu līdztiesības jautājumiem un novērtēt politiķu ieguldījumu dzimumu līdztiesības nodrošināšanā, īpašu uzmanību pievēršot Eiropas Savienības Dzimumu līdztiesības politikas vērtībām. Pašvaldību politiķiem balva tiks pasniegta otro reizi.

Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkls 2006. gadā iedibināja Dzimumu līdztiesības balvu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: