Temperatūrai krītoties un ņemot vērā sinoptiķu laika prognozes turpmākajām 7 dienām, biedrības “Latvijas Samariešu apvienība” Ventspils nodaļa informē, ka, sākot ar 22. februāri, naktspatversme darbosies diennakts režīmā.

Naktspatversme nodrošina saviem klientiem naktsmītni, īslaicīgu sociālo aprūpi, sociālo un psiholoģisko rehabilitāciju, ēdināšanu, personiskās higiēnas iespējas, kā arī apģērbu, ko ziedojuši ventspilnieki un Vācijas samarieši. Nakts patversmē ir izveidota neliela bibliotēka, ir pieejami preses izdevumi.

Kā jebkurā sabiedriskā vietā, arī naktspatversmē ir savi iekšējās kārtības noteikumi, kuri jāievēro jebkuram apmeklētājam. Kā viens no aktuālākajiem noteikumiem ir tas, ka pakalpojums netiek nodrošināts personām, kuras atrodas alkoholisko dzērienu ietekmē.

Ventspils naktspatversmes telpās var uzņemt līdz pat 40 krīzes situācijā nonākušām personas – gan sievietes, gan vīriešus. Telpas ir pielāgotas arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Ik gadu naktspatversmes pakalpojumus pārsvarā izmanto vienas un tās pašas personas. Lielākajai daļai nedienu cēlonis ir pārmērīga alkohola lietošana.

Gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz komforta temperatūrai, nakts patversme darbosies iepriekšējā kārtībā, apmeklētājiem tā būs pieejama no plkst. 18.00 līdz nākamās dienas plkst. 8.00 rītā.

Ventspils pilsētas Sociālais dienests lūdz iedzīvotājus būt līdzcietīgiem un nepaiet vienaldzīgi garām cilvēkam, ja tas nonācis bezpalīdzīgā stāvoklī. Šādās situācijās aicinām zvanīt uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārkārtas tālruni 113 vai Ventspils pašvaldības policijai pa tālruni 63680808.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: