Šodien savu 97. dzimšanas dienu svin vecākais Latvijas laikraksts Ventas Balss. Atzīmējot jubileju, redakcija sarīkoja konkursu, kura uzvarētāji vakar tika svinīgi apsveikti.

Vakar redakcijā vērtīgas balvas – dāvanu kartes 100 eiro vērtībā – saņēma konkursa uzvarētāji.

Konkursa trīs uzvarētājus, kā jau tika solīts, noteica izlozes kārtībā. Balvas – dāvanu kartes 100 eiro vērtībā no veikala Rito – saņēma Alda Jermoliene, Rita Freiberga un Jeļizaveta Slavuškina.

Konkursa galvenais secinājums – lielākais dalībnieku skaits pēdējo gadu laikā, proti, 34. Pareizi uz visiem trīs jautājumiem atbildēja 9 no visiem dalībniekiem, bet 25 cilvēki kļūdījās, atbildot uz vienu vai vairākiem jautājumiem. Viktorīnas jautājumi nebija ne vienkārši un ne sarežģīti – vairāk vērsti uz mūsu pilsētas netālas pagātnes zināšanām un vērīgumu:

1)Kura ir Ventas Balss lasītāju iecienītākā rubrika?

2)Cik gadu jubileju laikraksts Ventas Balss svinēs 2021. gadā?

3)Kas redakcijas ēkā atradās pirms Ventas Balss?

Konkursā varēja piedalīties tikai Ventas Balss abonenti, kas bija abonējuši laikrakstu vismaz uz trīs mēnešiem. Atbildes varēja iesūtīt līdz janvāra beigām.

Pareizās atbildes: 1) Hallo, «Ventas Balss» klausās! 2)100 gadu jubileju 3)Bērnudārzs.

Jānorāda, ka Ventas Balss arī agrāk rīkoja konkursus saviem lasītājiem un dāvināja vērtīgas dāvanas aktīvākajiem no tiem. Ventas Balss galvenā redaktore Gundega Mertena uzskata: tik liels konkursa dalībnieku skaits norāda uz to, ka atbildēt uz jautājumiem ir vieglāk nekā veidot savu aprakstu.

Konkursa uzvarētāji, atnākot uz redakciju pēc balvām, neslēpa savu prieku un labprāt padalījās ar savām pozitīvajām emocijām. Pensionāre Rita Freiberga lasa mūsu avīzi regulāri, bet abonē to tikai ziemā, pavasarī un rudenī. «Vasarā ir daudz darba vasarnīcā un lasīt avīzi nav laika,» skaidro mūsu lasītāja. Paņemot rokās avīzi, Freibergas kundze vispirms pievērš uzmanību pēdējai lapai, kur tiek publicēti sludinājumi, reklāma, sēru vēstis. Pēc tam ķeras klāt pie pārējo lapu lasīšanas. Pensionārei patīk lasīt rakstus par politiku un mūsu pilsētas mēra Aivara Lemberga komentārus. «Konkursā nolēmu piedalīties uzreiz, tiklīdz bija publicēti jautājumi, jo es zināju atbildes uz tiem,» stāsta sieviete. Viņa pirmo reizi piedalījās konkursā un ļoti priecājas par uzvaru. Pensionāre vēl nav izlēmusi, ko viņa iegādāsies veikalā Rito, jo «vispirms ir jāpaskatās, ko tur vispār piedāvā». Mūsu lasītāja atzinās, ka viņa šajā veikalā nav bijusi kādus desmit gadus. Visticamāk, savu dāvanu karti iztērēs, iegādājoties dāvanas bērniem – viņai ir meita un dēls – un diviem mazbērniem. Ritai Freibergai ir jau trīs mazmazbērni.

Vēl viena konkursa uzvarētāja Jeļizaveta Slavuškina atnāca uz redakciju kopā ar savu jaunāko dēlu Ruslanu, kurš palīdzēja viņai nosūtīt konkursa atbildes pa e-pastu. Jeļizaveta ir pastāvīga mūsu avīzes lasītāj, bet pēdējos piecus gadus – arī pastāvīga abonētāja. «Man ļoti patīk mūsu avīze. Es pati to lasu, un pēc tam vēl savai mammai aiznesu palasīt,» sacīja uzvarētāja. Viņa ir dežurante Latvijas dzelzceļa Ventspils stacijas lokomotīves depo atpūtas mājā. Jeļizavetai viss patīk mūsu avīze, taču jo īpaši – redaktora sleja, Lemberga komentāri un lielās intervijas. Mūsu lasītāja ir trīs bērnu mamma un trīs mazbērnu vecmāmiņa. Jaunākais dēls Ruslans mācās jūrskolā un aizraujas ar kulināriju, tādēļ viņš kopā ar mammu dosies uz Rito veikalu izvēlēties dāvanu. Mamma gribētu izvēlēties kaut ko no kristāla, bet dēls – no virtuves aprīkojumiem. Pensionāre Alda Jermoliene vakar nevarēja ierasties redakcijā pēc balvas, taču tā noteikti viņu sagaidīs. Ventspilniece mūsu avīzi lasa jau vairāk nekā 40 gadus. Pirms viņa saņēma zvanu no mūsu avīzes galvenās redaktores un patīkamo ziņu, sieviete sapnī redzējusi, ka sēd lielā zālē un viņai pasniedz balvu. Sapnim bija lemts piepildīties!

Konkursa uzvarētāji Jeļizaveta Slavuškina (otrā no kreisās) un Rita Freiberga (malējā no labās) saņēma no galvenās redaktores Gundegas Mertenas (centrā) vērtīgas balvas, diplomus un ziedus. No kreisās Jeļizavetas atbalsta grupa – dēls Ruslans.

Ventas Balss redakcijas kolektīvs no visas sirds sveic konkursa uzvarētājus!

Lasi vēl

Komentāri (18)

  • -4
    Pipars 08.02.2018, 10:22:43

    Nu tad suminam!
    Kad baļļuks paredzets?

  • 0
    Āmen 08.02.2018, 11:04:06

    Kedu un krustmāti es atpazinu, taču nevaru saprast par Kurzemnieku!

  • -9
    Jurgis 08.02.2018, 11:18:38

    Hūtes ruporam jubileja. Apsveicam!

  • -11
    Angel 08.02.2018, 11:40:21

    Mirdzumu acīs un mirdzumu dvēselē,
    Veselību pašiem un veselus mīļos,
    Laiku zvaigžņu skaitīšanai un laiku rīta bučai,
    Mazus brīnumus ikdienā un lielus brīnumus sirdī,
    Eņģeli katram uz pleca un mīļus cilvēkus blakus,
    Mīlestību pret sevi pašu un mīlestību
    pret pasauli aiz loga...

    DAUDZ LAIMES!!!!!

  • -12
    gunča 08.02.2018, 11:44:55

    Apsveicu.Tas labi,ka jūs esat.

  • -1
    asd. 08.02.2018, 12:28:38

    Kāpēctad bildē nav redzams oficiālais īpašnieks Mihails (Moiše?) Soifers?

  • -3
    No malas 08.02.2018, 16:14:53

    Atceros,ka kādreiz ,vēl iepriekšējās redaktores laikā, VB darbinieki bija gandrīz vai lepni-avīze piederēja viņiem pašiem!
    Tagad-īpašnieks no izredzētās tautas...Un avīze,tāpat kā portāls, pauž viedokli,kas pa prātam vienai personai,kura turklšt apsūdzēta smagos kriminālnoziegumos...

  • -1
    B. Jurševics 08.02.2018, 16:32:01

    Taisnība jau ir. Cienīju un cienu arī šobrīd daudzus "Ventas Balss" darbiniekus, korespondentus... bija neliels brīdis, kad arī viens no maniem dēliem kā ārštata autors gatavoja rakstus un intervijas laikrakstam "VB"... bija laiks, kad abonēju... bija...
    Neskatoties ne uz ko, apsveicu visus tos "Ventas Balss" darbiniekus laikraksta jubilejā, kuri zina, saprot, ko dara, ...un kāpēc. Dievs dod "Ventas Balsij" kādreiz atgūt to patstāvību, patiesu neatkarību, radošo brīvību, kad gan žurnālists rakstīs, gan lasītājs varēs lasīt visdažādāko viedokļu daudzkrāsainību un pats saprast, kur melns, kur balts... atzīstos, ka esmu nedaudz naivs un ticu, ka tādi laiki pienāks un jebkurš ventspilnieks leposies - tā ir MŪSU VENTAS BALSS!

  • -3
    krusttēvs vilhelms 08.02.2018, 18:51:37

    Ko Ventspils Lembergs grib to driķelē.
    Darbinieku daudz,kuri kalpo Ventas balsij. Jūs paši arī kaut ko domājat vai darāt,ko liek? Apsveicu , ēdiet kūku veseli un iedzeriet šampāniet!

  • -16
    Latvija pāri visām! 08.02.2018, 19:07:21

    Nepastāv tāda neatkarīga zurnālistika.
    Jo avīzei vienmēr ir īpašnieks, kura intereses tiek respektētas.
    Arī žurnālists vienmēr pārstāv kādas partejiskas intereses.

    Personīgi patīk Mertenas redaktora slejas - bieži tajās ir problēmas oriģināls, neierasts skatijums.
    Ne tāds, kāds Rīgas žurnālistikas angažētajā meinstrīmā.

  • -1
    Āmen 08.02.2018, 21:40:58

    Skumji, bet fakts, ka tev patīk Mertenas raksti, mani kaut kā vairs nepārsteidz.

  • -3
    gunča 09.02.2018, 09:56:41

    Nelocies te kā zutis.Tev labprātāk patiktu,ja te saulītē celtu visu krievisko.

  • -2
    gunča 09.02.2018, 09:57:27

    Iepriekšējais domāts Kurzemniekam.

  • -2
    gunča 09.02.2018, 09:59:47

    No Putina rakstiem Kurzemnieks laikam vispār ir eiforijā.Un kas to zin,kas biksēs viņam notiek.

  • -3
    gunča 09.02.2018, 09:54:20

    Lai takš viņi,tajā VB ir tādi kā ir,vai pat vēl sliktāki.Kas mums no tā?Komentējam,vienu otru dzēš (pārsvarā gan nepamatoti).Un kas?Vai nevaram komentēt?

  • -14
    Latvija pāri visām! 09.02.2018, 12:21:13

    Tas taču ir labi,
    ka vismaz kādas pilsētas avīzes žurnālisti neatkārto meinstrīma zombējošās propagandas tekstiņus - typa
    Nata mūs sarga,
    ES mūs baro,
    krievi tūlīt okupēs,
    trīs latviešvalodīgie oligarhi ir sliktie,
    bet uzraksta kaut ko pašu pārdomātu.

  • -16
    keda 09.02.2018, 12:42:24

    Oooo, pēc 3 gadiem liela balle? Būs arī koncerti un šovi lasītājiem? :) Būtu forši :)

  • 0
    Sandra Harmonija 08.02.2019, 20:23:04

    saņēmāt diplomus, ziedus : švaki, kur tad lielās prēmijas par labu darbu?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: