9. februārī 4. vidusskolas sākumskolas skolēni piedalīsies izglītojošā pasākumā "Vide - bez atkritumiem un negadījumiem uz ceļa". Pasākumā skolēniem būs iespēja uzzināt, kā sevi pasargāt un izvairīties no satiksmes negadījumiem uz ceļa un kā saglabāt dabas resursus, aktīvi iesaistoties atkritumu šķirošanā.

Atsaucoties uz PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" veidoto sadarbību ar Volvo Trucks un Ventspils 4. vidusskolu, kas ir ļoti aktīva tieši vides izglītības jomā, 2. un 4. klašu skolēni projekta nedēļas ietvaros piedalīsies Volvo Trucks drošas satiksmes nodarbībā „Apstājies. Paskaties. Pamāj.”. Izglītojošās nodarbības, kuru mērķis ir izglītot bērnus par ikdienas satiksmes riskiem, jau kļuvušas par plaša mēroga kampaņu bērnu drošībai visā pasaulē.

Volvo Trucks izstrādājis saistošus „Apstājies. Paskaties. Pamāj.” izglītojošos materiālus ērti lietojamā formātā, kas paredzēti, lai palīdzētu vecākiem un skolotājiem izglītot bērnus interesantas saskarsmes un praktisku apmācību ceļā un kā drošas uzvedības paradumu iemācīt kādu vienkāršu, bet ļoti efektīvu darbību – apstāties, paskatīties un pamāt mašīnas šoferim, tā pārliecinoties, ka autovadītājs un bērns viens otru pamanījuši.

Bērniem būs iespēja piedalīties praktiskajās nodarbībās, kuru laikā tiks stāstīts par drošību uz ceļa, īpaši, ja satiksmē iesaistītas kravas automašīnas un citi liela izmēra transporta līdzekļi.

Tiks demonstrēta īpaša šai kampaņai radīta multfilma par kravas automašīnas šoferi Juri un bērnu drošību satiksmē, kuras tekstu ierunājis pazīstamais mūziķis Jānis Šipkēvics.

Skolas pagalmā bērni tiks iepazīstināti ar PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" kravas automašīnu un skolēniem būs iespēja iejusties arī vadītāja lomā un praktiski pārliecināties par ceļa pārredzamību no automašīnas vadītāja vietas, uzzināt par kravas auto manevrēšanas spēju, bremzēšanas ceļu, “aklajiem punktiem” un citām svarīgām lietām, kas jāzina un jāņem vērā, lai justos un pārvietotos droši uz ceļa un satiksmē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: