Ceturtdien, 15. februārī plkst. 17 Galvenā bibliotēka aicina mazuļu vecākus piedalīties psiholoģes, sertficētas mākslas terapeites Jolantas Plaudes vadītajā bezmaksas nodarbībā vecākiem “Mākslas terapija bērniem”.

Mākslas terapijā izmanto mākslu un radošo procesu, lai uzlabotu un veicinātu cilvēka garīgo, emocionālo un fizisko labklājību. Izvēloties piemērotāko mākslinieciskās izteiksmes veidu, cilvēks var savas domas, jūtas un vajadzības uzzīmēt, uzgleznot, izveidot no māla vai plastilīna, salikt kā kolāžu no attēliem. Mākslas terapija notiek profesionāla mākslas terapeita klātbūtnē, kas palīdz mērķtiecīgi organizēt un vadīt procesu atbilstoši katra vajadzībām, vēlmēm un iespējām.

Lai piedalītos mākslas terapijas nodarbībās, nav nepieciešama iepriekšēja pieredze vai prasmes kādā no mākslas veidiem. Pierastie skaistuma standarti nav būtiski, galvenais ir radošais un terapeitiskais process un iegūtā pieredze. Uzsākot mākslas terapiju, katrs var iepazīties un izmēģināt, ar kādiem materiāliem strādāt. Tie ir ļoti dažādi – zīmuļi, krītiņi, flomāsteri, ogle, guaša, ūdens krāsas, tuša, balti un krāsaini papīri, līme, māls, plastilīns, ģipsis, dabas materiāli u.c. Mākslas terapeits nodarbībā uzdod konkrētu uzdevumu vai aicina cilvēku brīvi un spontāni radīt mākslas darbu. Pēc radošā procesa, lai kopīgi izprastu radīto mākslas darbu un rastu atbildes uz aktuāliem jautājumiem, notiek saruna ar mākslas terapeitu.

Nodarbības Galvenajā bibliotēkā vadīs sertificēta mākslas terapeite, Mg. psych. un Mg. sc. sal. Jolanta Plaude. Viņa strādā ar bērniem un pieaugušajiem, individuāli un grupā. Pirmā nodarbība paredzēta vecākiem, lai teorētiski sagatavotos nākošajai - kopējai nodarbībai ar bērniem, kas notiks 23. februārī plkst. 17.

Pasākums notiek programmas “Ventspils – mazulim draudzīga pilsēta” ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: