Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā Ventspilī un Ventspils novadā laika posmā no 14. līdz 21. maijam izpildīti 187 izsaukumi un hospitalizēti 97 cilvēki, no tiem 15 bija bērni.

Alkohola reibumā bija 26 cietušie, no kuriem astoņi bija guvuši krimināltraumas. Viens cietušais nodots Valsts policijai, pieci nogādāti slimnīcā, divi atteikušies no hospitalizācijas.

Pilsētā kāds 10 gadus vecs zēns, braucot ar velosipēdu, uzbraucis uz apmales un kritis. Uz notikumu vietu tika izsaukti mediķi, kuri konstatēja, ka zēnam ir sasista kāja. Mediķi sniedza pirmo palīdzību notikuma vietā.

Kādā pilsētas skolā astoņus gadus vecs zēns, dauzoties ar saviem klasesbiedriem, uzkritis uz radiatora un pārsitis ausi. Zēns ar vaļēju brūci ausī nogādāts slimnīcā.
Astoņus gadus vecam zēnam, kāpjot ārā no autobusa, aizķērās kāja un viņš krita. Kritiena rezultātā zēns guvis galvas sasitumu un pēc mediķu apskates nogādāts slimnīcā.

11 gadus vecs zēns skeitparkā braucot ar skrituļdēli, kritis un ar virspusēju kājas ievainojumu nogādāts ārstniecības iestādē. Novadā, sprāgstot degošai bioetanola lampai, liesmas trāpīja sejā septiņus gadus vecam zēnam, kuram aizdegās mati un apģērbs. Zēna māte, raujot nost degošās drēbes, pati guva plaukstas apdegumus. Zēns guvis sejas, galvas un kakla termiskus apdegumus. Abi cietušie nogādāti slimnīcā.
Tāpat novadā astoņus gadus veca meitene sasitusi galvu pret sienu un ar galvas ievainojumiem nogādāta ārstniecības iestādē.
Mediķi palīdzību snieguši arī kādai 14 gadus vecai meitenei, kura, Piedzīvojumu parkā laižoties lejā pa trosi, ar galvu atsitusies pret koku. Ar virspusēju galvas ievainojumu cietusī nogādāta ārstniecības iestādē.
Novadā kāds 57 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā sēdies pie stūres kvadraciklam. Brauciens beidzās ar kritienu, kura rezultātā vīrietis guvis vaļēju galvas brūci un nogādāts slimnīcā. Kāds cits 43 gadus vecs novadnieks, būdams alkohola reibumā, sagriezis roku ar stiklu un ar grieztu brūci rokā nogādāts slimnīcā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: