Savu 90 gadu jubileju svin Ventspils leģendārā vieglatlētikas seniore Austra Reinberga, kura pasaules čempionātā senioriem vieglatlētikā kopumā izcīnījusi 12 medaļas, tajā skaitā 4 zelta medaļas, 7 sudraba un 1 bronzas medaļu, kā arī Eiropas čempionātā senioriem izcīnījusi 11 zelta un 3 sudraba medaļas.

2008.gada Eiropas čempionātā vieglatlētikā senioriem Austra Reinberga, uzrādot rezultātu 19,15 sekundes 100m skrējienā, laboja Eiropas rekordu savā vecuma grupā – 80+.

Austra Reinberga dzimšanas dienā saņēma ziedus no Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieka Gunta Blumberga un Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Didža Ošenieka. Ar dāvanu un ziediem gaviļnieci sveica Ventspils pilsētas domes Sporta pārvalde.

Svētku dienā Austra Reinberga dalījās atmiņās par saviem sportiskajiem sasniegumiem un citu dzīvē izvirzīto mērķu piepildījumu. Austras sasniegumi ir apliecinājums, ka, izvirzot dzīvē noteiktu mērķi un ieguldot lielu darbu, ir iespējams sasniegt labus rezultātus pasaules mērogā atbilstoši savam vecumam. Ar izciliem sniegumiem un mērķtiecību vieglatlētikas arēnā Austra Reinberga rāda priekšzīmi jaunāko paaudžu sportistiem. A. Reinberga par sevi saka: „Es esmu slavena ar to savu varēšanu – pasaulē man uzgavilē! Sports bija un ir visa mana dzīve”.

Par sasniegumiem pasaules un Eiropas čempionātos senioriem vieglatlētikā Austra Reinberga 2016.gadā apbalvota ar valsts Atzinības krusta V šķiras ordeni. Tāpat par sasniegumiem A.Reinberga 2009.gadā saņēmusi Ventspils pilsētas balvu, 2012.gadā novērtēta kā Latvijas labākā sporta veterāne un 2013.gadā saņēmusi Ventspils Gada atzinību sportā.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -2
    Anželika Jurševica 25.05.2017, 11:08:29

    ...Man ir patiess prieks, ka mūsu iedibinātā tradīcija akcijas "NO SIRDS UZ SIRDI VENTSPILĪ" ietvaros - godināt savus pilsētniekus, pārņēma arī mūsu domes vadība.
    Jāatrod laiks un jāgodina mūsu sirmgalvji viņu lielajās jubilejās, varbūt arī jāatrod veids kā var to izdarīt arī pilsētas pasākumos, arī ar avīzes starpniecību.
    Un jāgodina ne tikai tie, kam ir lieli nopelni dzīvē bijuši, bet arī vienkāršais zvejnieks, šuvēja, rūpnīcas strādniece...

  • -2
    Adata 25.05.2017, 15:42:18

    Man ir prieks, ka pirms vēlēšanām parādās cilvēki, kas sāk baigi aktīvi darboties un piedēvē sev to, ko pašvaldība tā jau dara visu laiku. Godina un palīdz cilvēkiem.
    Un interesanti, kur paliks šīs priekšvēlēšanu akcijas kā šī minētā no sirds sirdī pēc vēlēšanām?
    Mums ir Sirds siltums Ventspilī, kas notika jau divus gadus - nesavtīgi un bez kādas sevis reklamēšanas, tiešām , lai palīdzētu, nevis uzkačātu reitingus

  • -1
    Andrejs 25.05.2017, 22:15:24

    Ja dzīvotu Ventspilī, tad zinātu, ka arī citus veterānus sveic :)

  • 0
    Anželika Jurševica 25.05.2017, 23:31:18

    Labvakar, Andrej !
    Es jau sen dzīvoju Ventspilī... Bet, ja iet runa par SENIORIEM, tad runājot ar ļoti daudziem - atsauksmes ir tādas, ka pašvaldība "redz" tikai atsevišķus, īpašos un izredzētos. ..
    ...Nu nav mums Ventspilī ne divus gadus, ne vēl kādu citu laiku KĀDU NOTEIKTU PASĀKUMU, PROGRAMMU, kuros atcerētos lielās jubilejās mūsu arī vienkāršos seniorus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: