Jau sestdien svinīgi tiks atklāts pludmales volejbola stadions, kam sekos Latvijas čempionāta 1. posma sacensības ar valsts spēcīgāko duetu dalību.

Jaunā stadiona atklāšanā piedalīsies Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis, Olimpiskā centra Ventspils un Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvji. Jaunajā stadionā būs pieci pludmales volejbola laukumi, pārģērbšanās kabīnes, noliktava un treneru telpa, kā arī dušas un laukumu apgaismojums. Ikdienā pie volejbola laukumiem atradīsies pārvietojamas skatītāju tribīnes ar 48 sēdvietām, bet nepieciešamības gadījumā stadions varēs pārtapt arī par starptautisku sacensību norises vietu ar vienu centrālo un trīs papildu laukumiem, kā arī plašākām tribīnēm. Pludmales volejbola stadiona ierīkošanas kopējās izmaksas ir 206 000 eiro, no šīs summas aprīkojumā ieguldīti aptuveni 46 tūkstoši, bet pārējie līdzekļi – celtniecībā. Visas izmaksas tiek segtas no Izglītības un zinātnes ministrijas finansējuma valsts nozīmes sporta infrastruktūras attīstības projektu īstenošanai, starp kuriem ir arī Olimpiskā centra Ventspils infrastruktūras attīstības projekts 2015.–2020. gadam.

Īpašu šo pasākumu padarīs ne tikai fakts, ka sporta draugi iegūs vēl vienu lielisku sporta bāzi, bet arī tas, ka tajā risināsies arī Latvijas pludmales volejbola čempionāta pirmais posms, kas solās būt ar ļoti spēcīgu dalībnieku sastāvu. «Tiešām vēlos uzaicināt uz šo notikumu visus Ventspils sporta cienītājus, jo savu dalību tajā jau apstiprinājuši vieni no labākajiem šābrīža pasaules pludmales volejbolistiem – Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Iespējams, šovasar šīs būs vienīgās sacensības Latvijā, kurās redzēsim šo duetu, bet klāt būs arī citi Latvijas līderi. Tā ka tiešām būs, ko redzēt,» pārliecināts Olimpiskā centra valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis.

Protams, piejūras pilsētā Ventspilī pludmales volejbols ir cieņā, turklāt pirms gada arī tika izveidots pludmales volejbola klubs Bloks, kurā šobrīd darbojas ap 50 bērnu un jauniešu. Viņi tad arī būs vieni no tiem, kas saimniekos jaunajā stadionā, un bija arī pirmie, kas to iemēģināja. «Nevar salīdzināt to, kā te bija pirms tam un kā ir tagad. Viss izmainījies līdz nepazīšanai un tikai uz labo pusi! Kad atnācām uz pirmo treniņu, bija nedaudz dīvaini, jo laukumi ir mainījušies. Jāpierod pie šīs vietas, pie plašuma, taču sajūtas noteikti ir labas,» stadionu vērtē jaunie pludmales volejbola profi, kuri ir ļoti gandarīti, ka tagad varēs trenēties un spēlēt šādos apstākļos. «Tas noteikti motivē trenēties vēl nopietnāk. Stadions gan ir vēl līdz galam jāizprot, jāsaprot, kur kādi vēji pūš, jāuzrušina smiltis, bet kopumā sajūtas ir ļoti labas. Tas nav tā vienkārši atnākt uz pludmali pasist bumbu. Tu tiešām nāc uz nopietnu bāzi, un tāda ir arī attieksme treniņos. Šī būs ļoti laba vieta,» pārliecināti Bloka volejbolisti.

Jaunie pludmales volejbolisti atzīst, ka šādos apstākļos ne tikai spēlēt, bet arī trenēties var ar pilnīgi citādu motivāciju.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: