Šodien plkst. 16.00 Rīgā, Kultūras ministrijā Ventspils pašvaldības un arhitektu biroja „Behnisch Architekten” pārstāvji kultūras ministrei Sarmītei Ēlertei prezentēs Ventspils Mūzikas vidusskolas attīstības projektu, integrētu kopā ar reģionālo koncertzāli.

Prezentācijā plāno piedalīties Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, domes izpilddirektors Aldis Ābele, pilsētas galvenā arhitekte Daiga Dzedone, p/i „Komunālā pārvalde” direktors Andris Kausenieks, kā arī Ventspils Mūzikas vidusskolas direktors Andris Grigalis.

Projektā pēc domes priekšsēdētāja A.Lemberga lūguma ir radikāli samazināti kvadrātmetri no 8500m2 uz 6500m2, vienlaicīgi izvietojot koncertzāles ēkā arī Ventspils Mūzikas vidusskolai vajadzīgās telpas. Pa dienu tā būs Mūzikas vidusskola, bet vakarā – koncertzāle.

Ventspils Mūzikas vidusskola šobrīd izvietota Ventspils Vecpilsētā, Pils ielā 38 un Kuģinieku ielā 2. Ēkas celtas 1910. un 1912.gadā, bet Mūzikas skolas vajadzībām pielāgotas 1964.gadā. Jau 2004.gadā saņemts sertificēta būvinženiera slēdziens par ēku kritisko stāvokli. Ventspils Mūzikas vidusskolā mācās 80 audzēkņi, bet mūzikas skolā – vidēji 320 audzēkņi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: