Pie Ventspils deputātiem uz Saeimu Ventas Balss devās dienā, kad notika pirmais balsojums un debates par 2011. gada budžetu jeb to, kā Latvijā dzīvosim nākamajā gadā. 

Apskati foto!

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, finanšu ministrs Andris Vilks un Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs, kuri pārstāv Vienotību, savā uzrunā deputātiem pauda pārliecību, ka šis ir pārdomāti sagatavots stabilizācijas budžets, ar kuru tiek «mesta laipa» pāri krīzei Latvijā. Mūsu deputāti, neskatoties uz to, ka, tāpat kā opozīcijā esošās apvienības Visu Latvijai-TB/LNNK un Par labu Latviju, budžetu 1. lasījumā atbalstīja, nav pārliecināti, ka tuvākās nedēļas laikā, kas atvēlēta, lai iepazītos ar likumprojektu, neradīsies priekšlikumi par atsevišķiem grozījumiem.

Līdz šim informācija un diskusija par budžetu no finanšu ministra un Ministru prezidenta puses neesot vērtējama kā pietiekama. Ir pārliecība un skaidrība par tiem jautājumiem, kas ir ZZS pārziņā, atzīst no Ventspils ievēlētie deputāti, taču ar Vienotības pārraudzīto ministriju priekšlikumiem un finanšu aprēķiniem vēl rūpīgi jāiepazīstas. Tomēr laika atlicis ļoti maz.

Deputāte Dana Reizniece, kas ir arī Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāre, darbojas Juridiskajā, Eiropas lietu, Sporta un Korupcijas novēršanas komisijās, nenoliedz, ka, ievērojot koalīcijas līgumu un partijas disciplīnu, atsevišķos jautājumos nākas piekāpties. Budžets mūsu deputātiem, visticamāk, būs viens no šādiem kompromisiem.

Jānis Vucāns, kas ir Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētāja biedrs, kā arī darbojas Eiropas lietu komisijā un vairākās apakškomisijās, paredz, ka nākamā nedēļā būs smaga, jo atlicis maz laika, lai izskatītu 2011. gada budžeta projektu.

Visu Saeimas vizītes reportāžu lasiet šodienas laikrakstā Ventas Balss.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: