Izcīnījuši jau trešo panākumu pēc kārtas, VK Ventspils spēlētāji turpina uzvaras gājienu Latvijas 1. līgā volejbolā.

Lai izspēlētu devītās kārtas spēli, ventspilnieki mēroja tālo ceļu uz Balviem, kur tikās ar vietējo VK Balvi. Spēle izrādījās krietni īsāka nekā ceļš līdz Balviem, jo ventspilnieki neatstāja mājiniekiem nekādas cerības, pārliecinoši uzvarot trijos setos – 25:15, 25:13, 25:16.

Mūsējiem šis bija jau ceturtais panākums 1. līgas turnīrā, kas ļauj pakāpties uz piekto vietu 11 komandu kopvērtējumā. Uzreiz aiz mūsējiem nākamo – sesto – vietu ieņem jau minētie Balvi, bet septīto – Aizkraukle; abām šīm komandām čempionāta kopvērtējumā ir tikpat punktu, cik mūsējiem, – 12. Toties ventspilniekiem ir labāka uzvarēto/zaudēto setu attiecība (16:16), kas mūsu volejbolistus ierindo augstākā pozīcijā; Balviem – 16:17, bet Aizkrauklei – 15:20. Pirmo vietu pārliecinoši ieņem mūsu kaimiņi Kuldīgas NSS volejbolisti, kas pagaidām čempionātā cīnās bez zaudējumiem – deviņās spēlēs tikpat uzvaru.

Mūsu volejbolistiem šogad atlikusi vēl viena pirmā riņķa spēle –19. decembrī izbraukumā būs jācīnās ar komandu Rundāle/Bauska. Ventspilnieku pretinieki ar divām uzvarām ieņem pēdējo, vienpadsmito, vietu čempionāta kopvērtējumā, tāpēc mūsējiem ir visas iespējas noslēgt gadu uz pozitīvas nots.

«Beidzot nospēlējām stabili un izcīnījām pārliecinošu uzvaru,» priecājas VK Ventspils valdes priekšsēdētājs Matīss Kaņeps. «Turklāt šajā spēlē mums vajadzēja iztikt bez mūsu cēlāja Armīna Vensberga. Viņa vietā ļoti labi iejutās Arvis Anderšmits, kas aizvadīja lielisku spēli, palīdzot gūt skaistu uzvaru. Visi puiši cīnījās ar pilnu atdevi un milzīgu cīņas sparu. Uzreiz piebildīšu, ka nākamajā dienā mūs gaidīja cīņas Talsu kausa pusfinālā un finālā. Spraigā piecu setu cīņā izdevās uzvarēt Ziemeļkurzemes komandu, kas spēlē līgu augstāk – Nacionālajā līgā. Tādējādi iekļuvām Talsu kausa finālā, kur mūs gaidīja cīņa ar principiālākajiem pretiniekiem – vienību Valgunde –, kam piekāpāmies ar 1:3, iegūstot čempionāta sudraba godalgas. Šogad neizdevās izcīnīt Talsu kausu, bet patīkami, ka kārtējo reizi spējām apspēlēt Nacionālās līgas komandu. Runājot par finālu, ar Valgundi mums vienmēr ir bijušas ļoti sīvas cīņas, diemžēl šīs sezonas divās savstarpējās spēlēs piedzīvots zaudējums ar 1:3. Volejbola sezona ir gara, tā ka mums vēl būs visas iespējas revanšēties,» saka Kaņeps.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: