Ventspils 1. ģimnāzijas galda hokejisti izcīnījuši Latvijas skolu vicečempionu titulu galda hokejā.

Latvijas skolu komandu čempionātā galda hokejā CHUPA-CHUPS 2010 piedalījās 24 vienības, kas pārstāvēja Inčukalna, Ventspils, Siguldas, Viesītes un Rīgas skolas. Ventspils Jaunrades nama galda hokeja kluba pārstāvis Rimants Mironovičs atklāja, ka turnīrā drīkstēja piedalīties tikai tie spēlētāji, kas mācās vienā skolā (līdz 12. klasei ieskaitot). «Komandā nevarēja būt vairāk par trim spēlētājiem, un no vienas skolas varēja būt neierobežots skaits komandu. Ventspili pārstāvēja 1. pamatskola, 1. ģimnāzija, kam bija veselas divas komandas, kā arī 4. un 6. vidusskola,» stāstīja Mironovičs.

Skolu čempionāta pirmās kārtas sacīkstēs komandas tika sadalītas sešās grupās – pa četrām katrā –, pēc tam tās turpināja mačus līgu turnīrā. Tas sastāvēja no četrām līgām, un komandas cīnījās attiecīgi pēc iepriekšējā kārtā ieņemtās vietas (pirmās vietas ieguvēji – pirmajā, otrās – otrajā utt.). Visveiksmīgāk no Ventspils komandām cīnījās 1. ģimnāzijas pirmā komanda, kas iekļuva 1. līgā, uzvarot savā grupā.

Cīņā par čempiona titulu 1. ģimnāzijas komanda tikai ar minimālu zaudējumu piekāpās pagājušā gada čempionei Inčukalna pamatskolas pirmajai komandai, kas triumfēja arī šogad, bet ventspilnieki ieņēma otro vietu. 1. ģimnāzijas panākumu kaldināja Rūdolfs Kamzols, Laima Kamzola un Eliāns Ēdelis. Jāatzīmē arī 6. vidusskolas komanda, kas tikai divu spēlētāju sastāvā izcīnīja augsto 12. vietu. Visu mūsu komandu galvenais spēks lielākoties bija tieši Jaunrades nama galda hokeja kluba spēlētāji, kas savu meistarību guvuši gan dažādos Latvijas, gan starptautiskajos galda hokeja turnīros. Tāpēc arī viņu panākumi ir likumsakarīgi.

Šogad galda hokejā atlikušas vēl Ziemassvētku kausa sacensības, kas visās nominācijās – Open, junioru, dāmu un veterānu – šodien plkst. 12 notiks Jaunrades namā.

 Latvijas skolēnu komandu čempionāts 2010

1. Inčukalna pamatskola 1 (Roberts Kupčs; Arnis Gustins; Kaspars Kuharjonoks)
2. Ventspils 1. ģimnāzija 1 (Rūdolfs Kamzols; Laima Kamzola; Eliāns Ēdelis)
3. Siguldas novada pamatskola (Ēriks Kuharjonoks; Daniels Laizāns; Edgars Bulājevs)

7. Ventspils 1. pamatskola (Edžus Kaņeps; Roberts Rubīns; Boriss Kņiga)
12. Ventspils 6. vidusskola (Viesturs Lapiņš; Matīss Kamzols)
13. Ventspils 1. ģimnāzija 2 (Jānis Zālīte; Alens Kalniņš; Kristaps Feldmanis)
15. Ventspils 4. vidusskola (Roberts Bomis; Agnis Frišenfelds; Lauris Mednieks)

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: