Šodien sākas bezmaksas apmācību seminārs bezdarbniekiem  "Attīstības programma biznesa uzsācējiem”.

To organizē Ventspils dome sadarbībā ar Ventspils Augstskolu un Nodarbinātības valsts

aģentūras Ventspils filiāli.

Programmas mērķis ir veicināt pašnodarbināto personu skaita pieaugumu Ventspilī.

Programma sastāv no trīs posmiem. Pirmajā daļā piedalīsies 30 bezdarbnieki, pēc tam ar dažādiem praktiskiem uzdevumiem tiks pārbaudīta dalībnieku gatavība uzņēmējdarbībai. Tālākajos posmos piedalīsies tikai tie, kuri būs veikuši nepieciešamos uzdevumus.

Vienas dienas seminārā "Biznesa ideju meklēšana un izvērtēšana" piedalīsies 30 bezdarbnieki. Otrajā posmā - piecu dienu mācību kursā "Biznesa plānošana un vadība" - piedalīsies tikai tie dalībnieki, kuri pirmā posma beigās būs formulējuši savu biznesa ideju, kuru viņi tālāk attīstīs šajā posmā. Trešais posms būs divas individuālas konsultācijas, un tajās piedalīsies tikai tie dalībnieki, kuri otrā posma beigās būs uzrakstījuši savu biznesa plānu un aizstāvējuši to.

Programmā var piedalīties Ventspils pilsētas iedzīvotāji, kuriem ir bezdarbnieka statuss un kuri rakstveidā būs izteikuši vēlmi sākt komercdarbību vai pašnodarbinātību, rakstiski formulējuši biznesa ideju. Programmā nevar piedalīties tie bezdarbnieki, kuri tajā piedalījušies jau pērn.

Programmā var piedalīties bezdarbnieki, kuri ir ieguvuši vispārējo vidējo vai profesionālo vidējo izglītību vai profesionālo augstāko vai akadēmisko augstāko izglītību, vai arī bezdarbnieki, kuri apguvuši izglītības programmas bezdarbnieku profesionālās apmācības kursos, kas nodrošina nepieciešamās zināšanas uzņēmējdarbības jomā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: