Maksātnespējīgā Ventspils maiznieka kreditoru sapulcē nolemts uzsākt uzņēmuma bankrota procedūru. Taču ir arī pozitīva ziņa – pieteicies pircējs, kas varētu atsākt maizes ražošanu.

Ventspils maiznieka administratore Ilze Gulbe uzreiz pēc kreditoru sapulces Ventas Balsij pastāstīja, ka par bankrota procedūras uzsākšanu vienbalsīgi nolēmuši visi kreditori. Uzņēmuma sanāciju, proti, mēģināt izkulties no parādiem turpinot darbību līdzīgi kā Ventspils zivju konservu kombinātā, neviens neierosināja.

Uzņēmumam pieder vienīgi kustamā manta – ražošanas iekārtas. Vispirms tiks mēģināts īstenot pašu optimālāko scenāriju – pārdot visas ražošanas iekārtas, kā vienotu mantu kopumu. Tādejādi kāds cits uzņēmējs varētu atjaunot ražošanu. Ja tas neizdosies, tad iekārtas tiks pārdotas pa daļām.

Pēc laika Gulbe atzvanīja paziņojot, ka par iekārtu iegādi interesi izrādījis kāds nopietns pircējs, ar domu, ka tajās pašās telpās varētu atsākt maizes produkcijas ražošanu. Kamēr darījums nav noticis, Gulbe potenciālo pircēju neatklāj. Par to detalizētāku informāciju nestāsta arī bijušais Ventspils maiznieks valdes priekšsēdētājs Klāvs Ķuda, kura firmai K un Co piederēja 85% no maiznieka akcijām. Ķuda vien apliecināja, ka viņš pats iekārtu iegādē kā pircējs nav iesaistīts.

Raksta turpinājumu lasiet šodienas laikrakstā Ventas Balss.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: