Pēc veiksmīgas piecu gadu sadarbības parakstīts jauns vienošanās protokols ar Liepājas teātri par regulārām viesizrādēm Ventspilī.

Apskati fotogrāfijas!

Vienošanās protokols paredz sadarbību nākamajos piecos gados, piedāvājot četras viesizrādes gadā, lai Liepājas aktieri turpinātu priecēt mūsu pilsētas visu paaudžu skatītājus ar lieliskām izrādēm. Jaunajā viesizrāžu piedāvājumā tiks iekļautas izrādes arī jauniešu auditorijai.

Pēc protokola parakstīšanas visiem “Jūras vārtu” apmeklētājiem bija iespēja noskatīties Liepājas teātra izrādi “Beigta balle”. Komēdiju pēc Nikolaja Erdmana lugas “Pašnāvnieks” iestudējis režisors Rolands Augustins (Atkočūns).

Pirmo reizi pilsētas dome ilgtermiņa sadarbības līgumu teātra mākslas jomā noslēdza 2003. gadā ar Rīgas Krievu drāmas teātri, kurš izrādīja 9 viesizrādes gadā. Nākamajos gados sekoja ilgtermiņa līgumi ar Nacionālo teātri  (2004. gads), Liepājas (2005. gads) un Dailes teātri (2006. gads). Katrs teātris sniedz ventspilniekiem 3 viesizrādes gadā.

2009. gadā tiem pievienojās līgums ar Latvijas Leļļu teātri un Valmieras drāmas teātri, atjaunots līgums ar Rīgas Krievu teātri. Bet 2010. gadā tika noslēgts sadarbības līgums ar Jauno Rīgas teātri un Latvijas Nacionālo operu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: