Ventspils pirmajā prozas konkursā par uzvarētāju atzīts Mārtiņš Adamsons. Viņa balva – iespēja šonedēļ piedalīties festivālā Prozas lasījumi Rīgā.

Apskati fotogrāfijas!

Prozas lasījumos uzstāsies vēl viens mūsu literāts – Jānis Valks. Viņam izdevība lasīt savus darbus radusies kā Literārās akadēmijas dalībniekam, savukārt Adamsons uz galvaspilsētu dosies kā pirmā Ventspils prozas konkursa uzvarētājs.

Abi puiši bija to 14 autoru skaitā, kuru darbus vērtēja ne tikai oficiālā žūrija, bet arī vairāku iestāžu darbinieki. Tādējādi Silvija Pēdiņa ieguva muzeja Senču putekļi balvu, Valks un Adamsons – bibliotēkas balvu, dzejniekam Sergejam Moreino īpaši iepatikās Jeļenas Otto, Rakstnieku mājai – Līgas Putraimas rakstītais, savukārt ziņu portāls www.ventasbalss.lv sveica Valku, Putraimu, Janu Kurmi un Ģirtu Maizīti, piedāvājot viņu darbus publicēt portālā, sadaļā Brīvbrīdim. Lasi šeit!

Kā, sveicot visus konkursa dalībniekus, norādīja Rakstnieku mājas vadītāja Andra Konste, darbu vērtētājus patīkami pārsteidzis vietējo prozaiķu līmenis: «Rakstīt prot visi, daži gan varbūt vēl nezina, īsti par ko, tomēr brīnišķiogi ir tas, ka jūs visi mēģināt izteikt savu pasauli vārdos!» Savukārt Latvijas Literatūras centra vadītājs Jānis Oga ir gandarīts par to, ka Prozas lasījumi paplašina robežas – pirms konkursa rezultātu paziņošanas, katrs literāts lasīja savus darbus – un arī to, ka ventspilniekiem ir vēlme un iespējas veicināt vietējo prozaiķu izaugsmi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: