Uzvaru Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas  mačā otrdien izcīnīja basketbola klubs "Ventspils", kas izbraukumā ar rezultātu 86:80 apspēlēja Izraēlas vienību Haifas "Maccabi".

Rezultatīvāko sniegumu "Ventspils" rindās nodemonstrēja Rašads Andersons un Jānis Strēlnieks, kuru kontā attiecīgi 26 un 16 gūtie punkti.

Savukārt "Maccabi" komandā ar 19 gūtajiem punktiem izcēlās Lerijs O'Beinons.

Pēc spēkos līdzvērtīgi aizvadītas spēles pirmās ceturtdaļas ievada, "Ventspils" basketbolistiem divreiz pēc kārtas padevās 8:0 izrāviens, kas četras minūtes pirms ceturtdaļas beigām viesiem deva 14 punktu pārsvaru. Ceturtdaļas izskaņā septiņus punktus pēc kārtas guva Akselis Vairogs, ļaujot ventspilniekiem pirmās desmit minūtes noslēgt ar 12 punktu handikapu - 26:14.

Otrās ceturtdaļas sākumā abu komandu izpildījumā dominēja kļūdas metienos un personiskās piezīmes, kas samazināja spēles apgriezienus un ļāva "Ventspils" basketbolistiem nosargāt iepriekš iekrāto pārsvaru. Pie rezultāta 31:20 viesi, pateicoties veiksmīgām Strēlnieka un Andersona darbībām, prata tikt pie sešiem pēc kārtas gūtiem punktiem, savu pārsvaru palielinot līdz 17 punktu atrāvienam. Atlikušajā laikā komandas demonstrēja rezultatīvu spēli, ventspilniekiem atpūtā dodoties pie rezultāta 47:28.

Trešās ceturtdaļas gaitā ventspilnieki tika pat pie 23 punktu pārsvara, taču laukuma saimnieki allaž prata sakopot spēkus, lai neļautu pretiniekiem jau savlaicīgi nodrošināt izšķirošo pārsvaru. Tiesa, tuvāk par 15 punktiem "Maccabi" basketbolistiem pietuvoties neizdevās, ceturtdaļas noslēgumā neatrodot pretspēku Andersona un Strēlnieka veiksmīgajai spēlei, un noslēdzošās desmit minūtes sagaidot pie rezultāta 67:48 "Ventspils" komandas labā.

Ceturtajā ceturtdaļā laukuma saimnieki prata samazināt rezultāta starpību un cīņas beigās pat lūkoja tikt pie panākuma, taču ventspilniekiem izdevās spēles kontroles grožus noturēt savās rokās un maču noslēgt ar sešu punktu pārsvaru.

Līdz ar to "Ventspils" komanda tika pie savas otrās uzvaras aizvadītajās trijās turnīra spēlēs, apakšgrupas kopvērtējumā pakāpjoties uz pirmo pozīciju.

Otrajā apakšgrupas spēlē otrdien uzvaru savā laukumā izcīnīja Ukrainas klubs Južnijas "Himik", kas ar rezultātu 61:60 apspēlēja Vācijas vienību Frankfurtes "Deutsche Bank Skyliners", tiekot pie savas pirmās uzvaras divās spēlēs un sagādājot Vācijas komandai otro zaudējumu aizvadītajos trīs mačos.

Jau ziņots, ka turnīra pirmās kārtas spēlēs "Ventspils" izbraukumā ar 82:71 pieveica "Himik" komandu, bet "Maccabi" ar 83:78 viesos pārspēja "Deutsche Bank Skyliners" basketbolistus.

Savukārt otrajā kārtā "Ventspils" savā laukumā mača galotnē ar rezultātu 62:64 zaudēja "Deutsche Bank Skyliners", savukārt "Maccabi" un "Himik" savstarpējā otrās kārtas spēle tiks aizvadīta 16.decembrī.

Eiropas Izaicinājuma kausā šosezon startē 32 komandas, kas sadalītas astoņās apakšgrupās, pa četrām katrā.

Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs nākamajā kārtā.

"Ventspils" mērķis Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas turnīrā ir iekļūt starp labākajām 16 vienībām.

Jau ziņots, ka pagājušajā sezonā "Ventspils" spēlēja ULEB Eirolīgas kvalifikācijā, kur nespēja pārvarēt pirmo kārtu. Savukārt pēc tam Latvijas klubs cīnījās Eiropas kausa izcīņas pamatturnīrā, kurā piedzīvoja zaudējumu visās sešās grupu turnīra spēlēs un cīņu neturpināja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: