17.decembrī Ventspils pašvaldība un arhitektu birojs "Benish, Benish & Partners" Kultūras ministrijā (KM) plāno prezentēt pārstrādāto Ventspils koncertzāles projektu.

Prezentācijā plāno piedalīties arī Ventspils mērs Aivars Lembergs. Viņaprāt, domstarpībām ar Kultūras ministri Sarmīti Ēlerti koncertzāles jautājumā nevajadzētu būt.

Noskaties video!

Jau informējām, ka šogad pašvaldība atgriezusies pie koncertzāles idejas. Arhitektu birojam "Benish, Benish & Partners" dots uzdevums pārstrādāt koncertzāles skiču projektu, samazinot ēkas kopējo apjomu no 8500 līdz aptuveni 6500 kvadrātmetriem, vienlaicīgi paredzot šajā ēkā telpas arī Ventspils Mūzikas vidusskolai.

Gala rezultātā tiktu samazinātas arī projekta kopējās izmaksas, kas pēc pašreizējām aplēsēm varētu būt aptuveni 12 miljoni latu. Pašvaldība cer šim projektam piesaistīt ES līdzfinansējumu, turklāt ar nosacījumu, ka atbalsta intensitāte būtu ievērojami lielāka, nekā bija paredzēts sākotnējā projektā.

Telpas, kurās pašlaik atrodas Ventspils Mūzikas vidusskola, ir ļoti neracionālas - atsevišķas telpas ir nevajadzīgi lielas individuālai apmācībai. Otrkārt, ēka ir ļoti sliktā stāvoklī - tai ir izkustējušies pamati, skaidro pašvaldībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: