Saeimas deputāts un apvienības Par labu Latviju līderis Ainārs Šlesers ir pārliecināts, ka Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pretendēs uz prezidenta amatu.

Intervijā žurnālam Klubs Šlesers norādīja, ka Ventspils mērs Aivars Lembergs ļoti veiksmīgi ir izspēlējis situāciju, kurā viņš iedevis Vienotībai divus galvenos – premjera un Saeimas priekšsēdētāja amatus. «Lai šo valdību varētu saglabāt, ZZS noteikti izteiks pretenzijas uz prezidenta amatu, tas būs pilnīgi loģiski,» uzskata Šlesers.

Tikmēr Aivars Lembergs komentējot Šlesera izteikumus sacīja, ka vismaz viņa klātbūtnē ZZS pārstāvji neko tamlīdzīgi nav apsprieduši, ne tieši, ne netieši. «Tie ir tikai Šlesera pieņēmumi. Varam tos saukt par spekulācijām. Bet politiķiem ir normāli nodarboties ar spekulācijām, lai radītu intrigu uz žurnālistiem būtu par ko rakstīt. Kā redzam, Šlesers savu ir panācis,» sacīja Lembergs.

Lembergs arī nevēlējās izteikt jebkādas prognozes vai ZZS tomēr varētu pretendēt uz prezidenta amatu. «Es negribu par šo tēmu spekulēt, tas būtu nekorekti,» uzsvēra Ventspils mērs. 

Šlesers domā, ka tagadējam prezidentam Valdim Zatleram uz pārvēlēšanu esot mazas izredzes, jo abām varas partijām ir savi kandidāti. Kā vienu no iespējamiem koalīcijas pārstāvjiem, kas vēlētos kandidēt uz prezidenta amatu, Šlesers min kultūras ministri Sarmīti Ēlerti kura, pēc politiķa teiktā, jau sen sevi uzskatot par prezidenti. Tāpat Šlesers atzīst, ka arī Lembergs būtu «ne tas sliktākais» kandidāts. «Var teikt, ka viņš ir apsūdzēts, bet šoreiz jāpiekrīt viņa apgalvojumiem, ka viņš ir nevis smagos noziegumos apsūdzētais, bet attaisnotais, pat trīskārši attaisnotais,» norāda politiķis.

Zatleram pirmais prezidentūras termiņš beigsies nākamā gada vasarā, taču viņam ir tiesības pretendēt uz otru termiņu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: