SKDS aptaujas rezultāti liecina, ka Ventspils domes darbību atzinīgi vērtē 87,4% aptaujāto pilsētas iedzīvotāju. Pašvaldības darbību negatīvi novērtējuši tikai 7%.

Septembrī un oktobrī Sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS veica Ventspils iedzīvotāju aptauju, lai noskaidrotu pilsētas iedzīvotāju vērtējumu par pašvaldības paveikto tās pārraudzībā esošajās jomās. Aptaujas rezultāti liecina, ka Ventspils pilsētas domes darbību atzinīgi vērtē 87,4% aptaujāto pilsētas iedzīvotāju. Pašvaldības darbību negatīvi novērtējuši tikai 7% Ventspils iedzīvotāju, savukārt 6% aptaujāto Ventspils pašvaldības darbību nevarēja novērtēt.

Atbildot uz jautājumu par trīs labākajiem Ventspils domes darbiem pēdējā gada laikā, Ventspils iedzīvotāji visbiežāk atbildēs minējuši jaunā Ventas tilta būvniecību un esošā rekonstrukciju (39,8%), ielu sakārtošanu, remontu (24,8%), bērnudārzu uzturēšanu, labiekārtošanu, tai skaitā, jaunā bērnudārza „Bitīte” izveidi (22,4%), atbalstu kultūras dzīves uzlabošanai, tai skaitā Ventspils Jaunrades nama izveidi rekonstruētajā Latviešu biedrības namā un planetārija izbūvi (20,4%), atbalstu dažādu izklaides un atpūtas vietu iekārtošanai; daudzi minējuši tieši Mazbānīša jaunā dzelzceļa izbūvi (15,9%), tāpat ventspilnieki pozitīvi novērtējuši pilsētas ziedu kompozīcijas, ziedu paklāju festivālu un Ginesa rekordu (15,1%).

Lielākā daļa aptaujāto Ventspils iedzīvotāju nevarēja nosaukt Ventspils domes sliktos (neveiksmīgos) darbus: 34,2% aptaujāto nebija atbildes uz šo jautājumu, bet 18% norādīja, ka Ventspils domei nav slikto darbu. Aptaujātie, kuri minēja kādus neveiksmīgus darbus, biežāk norādīja uz problēmām ar ielu remontu (5,8%) un tilta celtniecību, kas saistīts ar ilgajiem remonta darbiem (5,5%).

Uz jautājumu, kā situācija Ventspilī ir mainījusies pēdējo 2 gadu laikā, sniegtās atbildes liecina, ka pēc ventspilnieku domām daudzās jomās situācija ir uzlabojusies vai nav mainījusies. Aptaujātie iedzīvotāji atzinīgi novērtējuši ielu un ceļu stāvokli (73,5%), pilsētas labiekārtošanas darbus (66,9%), pilsētas attīstības veicināšanu (65,9%), pilsētas apsaimniekošanu, tīrīšanu kopumā (60,7%), kultūras problēmu risināšanu (56,3%) un pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu uzturēšanu (54,6%).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: