3. un 4. decembrī Rīgas Lutera baznīcā notiks Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas 25. sinode.

Divas dienas pirms sanāksmes draudžu brāļi un māsas aicināti iesaistīties 96 stundu lūgšanu stafetē. Aizlūgumi sāksies divas dienas pirms sinodes un ilgs līdz 4. decembrim. Lūgšanās luterāņi iestāsies par sinodes norisi Svētā Gara vadībā, savstarpēju kristīgu mīlestību, sadraudzību, cieņu un pazemību diskusijās, mieru un izpratni Baznīcas kopīgajos uzdevumos, par to, lai aiz finanšu grūtībām saredzētu ceļu uz Baznīcas garīgo atjaunošanos utt.

3. decembrī mācītāji un draudžu pārstāvji pēc dievkalpojuma uzklausīs arhibīskapa Jāņa Vanaga un bīskapu Eināra Alpes un Pētera Brūvera ziņojumus, tiks pārrunāti finanšu jautājumi, savukārt 4. decembrī sinodāļi spriedīs par LELB Satversmes labošanu atvieglinātā kārtībā, apstiprinās sinodes kārtības rulli, diskutēs par jaunās Dziesmu grāmatas saturu un Baznīcas svētku un svinamo dienu liturģiskā kalendāra apstiprināšanu.

Sinodē tiks lemts arī par to, vai arhibīskaps turpinās kalpot, lai gan luterāņu baznīcas Satversme neparedz bīskapu pilnvaru pagarināšanu un pārvēlēšanu. Jānis Vanags intervijā Svētdienas Rītam saka: «Periodiskas pārvēlēšanas arī padara bīskapu par politisku figūru un regulāri ienes baznīcā priekšvēlēšanu atmosfēru.»

Ja sinode neaicinās arhibīskapu turpināt kalpošana šajā amatā, viņš būšot priecīgs atgriezties darbā, jo «esmu aicināts un iecelts sludināt, mācīt, pasniegt sakramentus un rūpēties par dvēselēm Ja mūsu baznīcā bīskapa amats tiešām tiek uztverts ciešā saistībā ar finansēm un saimniecisko dzīvi, tad acīmredzot es neesmu uz to aicināts».     

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: