Nekustamā īpašuma nodokļa atlaides turpmāk varēs saņemt Ventspils trūcīgas un maznodrošinātas personas, kas īrē pašvaldībai vai valstij piederošus īpašumus.

Līdz šim pašvaldība piešķīra nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus Ventspils trūcīgajām vai maznodrošinātām personām par tām piederošu nekustamo īpašumu.

Ventspils pilsētā ir apmēram 3000 dzīvokļu īpašumi, kas nav privatizēti un tiek izīrēti. Šo dzīvokļu īrnieki (ar kuriem noslēgts īres līgums) ir arī trūcīgas un maznodrošinātas personas.

Šogad nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus jau saņēmušas 1243 trūcīgas un maznodrošinātas personas par tām piederošo īpašumu – zemi un dzīvojamām mājām. Kopējā piešķirto atvieglojumu summa ir Ls 8350.

Saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem, nodokļa atvieglojumi piešķirami par to laiku, kad personai ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas personas statuss.

Atvieglojumu apmērs ir noteikts atšķirīgs: atvieglojumus par zemi un ēkām 90% apmērā saņem trūcīgas personas un maznodrošinātie vientuļie pensionāri vai invalīdi, bet 70% un 50% apmērā – personas no maznodrošinātām  daudzbērnu ģimenēm un ģimenēm, kurās nepilngadīgus bērnus audzina viens vecāks.

Pārējās maznodrošinātās personas, kuras neietilpst iepriekšnosauktajās kategorijās, saņem nodokļa atvieglojumus par dzīvojamo ēku vai dzīvokli 25% apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: