Visu šo nedēļu Ventspils 2. vidusskolā valdīs pacilāts noskaņojums – skolotāji, skolēni, vecāki un absolventi svin vecākās pilsētas krievu skolas 65 gadu jubileju.

Apskati fotogrāfijas!

Jubilejas svinēšanu skolas audzēkņi un pedagogi izmantojuši, lai aizpildītu atlikušos baltos plankumus savas mācību iestādes vēsturē. 1945. gada 21. novembrī pilsētas izpildkomiteja pieņēma lēmumu par pirmās krievu vidusskolas atvēršanu Ventspilī, Dārzu ielā 6. Pirmais izlaidums notika jau pēc diviem gadiem. Tagadējie skolas audzēkņi un skolotāji rūpīgi apkopo visu gadu izlaidumu fotogrāfijas.

Ar interneta starpniecību tiek atrasti skolas bijušie audzēkņi visattālākajos pasaules nostūros – Austrālijā, Amerikā. «Skolas arhīvs ilgus gadus atradās pagraba telpu nelabvēlīgajos apstākļos, līdz tā stāvoklis kļuva pavisam bēdīgs. Tagad pa kripatiņam cenšamies savākt un atjaunot trūkstošās skolas vēstures lappuses,» saka direktore Ludmila Volodina. Starp citu, pēc skaita viņa ir septītā 2. vidusskoals direktore. Ventspilī ir daudz ģimeņu, kas šo skolu absolvējušas jau trešajā paaudzē. Par godu skolas jubilejai iesākta skolēnu dinastiju grāmata un noformēts stends ar skolotāju fotogrāfijām – bijušajiem skolas absolventiem. Šajās svētku dienās tiks atklāts skolas vēstures muzejs.

Viena no bijušajām skolas direktorēm Anna Mundeciema veltījusi tagadējiem skolēniem un skolotājiem aizkustinošus apsveikuma vārdus. Pilsētas pašvaldība tāpat gatavo dāvanas par godu skolas jubilejai – tā būs skaņas un gaismas aparatūra ārpusklašu pasākumu organizēšanai, kā arī jaunas koncerta formas skolas korim.

Pie skolas sliekšņa vakar skolēnus sagaidīja un ar konfektēm cienāja direktore Ludmila Volodina. Foto: Juris Ģigulis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: