Lai apmierinātu pieaugošo pieprasījumu ceļošanai un pārvadājumiem uz un no Baltijas valstīm, kuģniecības uzņēmums "Scandlines" iesaistīs satiksmē uz Ventspili jaunu kuģi, kas palielinās pārvadājumu jaudu par 30%.

Sākot ar nākamā gada 3.janvāri, nomātais kravas-pasažieru prāmis "Scottish Viking" kursēs maršrutā Nīneshamna-Ventspils, veicot piecus braucienus nedēļā turp un atpakaļ.

Motorkuģis "Scottish Viking" kā kravu, tā pasažieru pārvadājumu jaudu maršrutā Zviedrija-Latvija palielinās par 30%, uzsver kompānijā.

"Scandlines" izpilddirektors Sorens Polsgārds Jensens skaidro, ka šogad arvien vairāk cilvēku vēlas ceļot no un uz Baltijas valstīm un ar jauno prāmi "Scottish Viking" kompānija vēloties apmierināt tirgus prasības. "Pirmkārt, tas, protams, attiecas uz kravu pārvadājumiem, tomēr arvien vairāk tūristu izmanto mūsu maršrutus no un uz Baltijas valstīm. Pateicoties "Scottish Viking" mūsdienīgajam aprīkojumam, mēs varēsim labāk apmierināt pasažieru vēlmes."

Prāmis "Scottish Viking" ir būvēts 2009.gadā Visentini kuģu būvētavā Itālijā. Kuģa garums ir 186,5 metri, prāmis var uzņemt 120 treilerus un 489 pasažierus. Pasažieru rīcībā ir pavisam 107 dažādas klases kajītes un 57 sēdvietas uz klāja. Uz prāmja "Scottish Viking" ir moderns servisa aprīkojums - restorāns, bārs un veikals.

Savukārt motorkuģis "Ask", kas pašlaik kursē maršrutā Nīneshamna-Ventspils, ar 2011.gada janvāri tiks izmantots maršrutā Traveminde-Liepāja. Tas nomainīs motorkuģi "Kaunas", ko 2010.gada beigās nodos atpakaļ īpašniekam. Dvīņu kuģis "Urd" arī turpmāk kursēs maršrutā Traveminde-Ventspils pēc līdzšinējā saraksta.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: