BK "Ventspils" Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas A apakšgrupas otrās kārtas mačā trešdien ar 62:64 savā laukumā piekāpās Vācijas vienībai Frankfurtes "Deutsche Bank Skyliners".

Apskati fotogrāfijas!

Rezultatīvākais ventspilnieku rindās ar 11 gūtajiem punktiem bija Sauļus Kuzminsks, bet pa desmit punktiem guva Lauris Blaus un Jānis Strēlnieks.

Savukārt "Deutsche Bank Skyliners" vienībā ar 13 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Kvantess Robertsons.

Maču daudz sekmīgāk iesāka "Ventspils" basketbolisti, izvirzoties vadībā ar 11:0, bet Vācijas klubs pirmos punktus guva tikai pēc vairāk nekā piecām spēlētām minūtēm. Kopā pirmajā ceturtdaļā "Deutsche Bank Skyliners" komanda realizēja tikai trīs metienus no spēles, bet "Ventspils" pēc desmit spēlētām minūtēm atradās vadībā ar 14:7.

Otrajā ceturtdaļā jau cīņas gaita kardināli mainījās - "Ventspils" vēl panāca 20:11, tomēr turpinājumā 11 punktus pēc kārtas guva vācieši, izvirzoties vadībā jau ar 22:20. Ceturtdaļas otrajā pusē laukumā ritēja līdzīga cīņa un vairākus punktus pēc kārtas vācieši guva tikai pēdējā minūtē un pēc pirmā puslaika nostiprinājās vadībā jau ar 38:31.

Trešajā ceturtdaļā Vācijas komanda iniciatīvu neatdeva un pēc piecām minūtēm jau bija ieguvusi 14 punktu pārsvaru - 47:33. Turpinājumā "Ventspils" vairs pretiniekiem ievērojami pārsvaru neļāva palielināt un pirms pēdējām desmit minūtēm zaudēja ar 12 punktiem - 46:58.

Izšķirošās ceturtdaļas sākumā "Ventspils" basketbolisti izcēlās ar vairākām sekmīgām epizodēm, divu minūšu laikā samazinot pārsvaru līdz 53:58, bet pēc brīža Bankevics guva vēl divus punktus. Turpinājumā četrus punktus pēc kārtas guva "Deutsche Bank Skyliners" komanda, bet ventspilnieki punktus nespēja gūt trīs ar pusi minūtes pēc kārtas.

Saspringtā cīņā divas minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki atkal samazināja pārsvaru līdz 60:64, bet pēc brīža tikai ar mokām spēja iebakstīt bumbu grozā ātrajā uzbrukumā un deficīts tika samazināts jau līdz 62:64, kas bija mazākais otrajā puslaikā. Arī nākamajā uzbrukumā "Deutsche Bank Skyliners" komanda nemaz netika līdz metienam, bet Kuzminsks nespēja gūt punktus, triecot bumbu grozā no augšas. Vācijas klubam bija iespējas vairākiem uzbrukumiem pēc kārtas, tomēr septiņas sekundes pirms beigām mājinieki bumbu pārtvēra, tomēr pieļāva kļūdu tālajā piespēlē, piedzīvojot zaudējumu.

Šajā mačā Vācijas klubam nepalīdzēja amerikānis Eidžens Malaki Moijs, kurš pagājušajā nedēļā treniņā ar komandas biedru sadūrās ar galvām. Pēc notikušā Moijam radās veselības problēmas, un nākamajā dienā viņš tika nogādāts slimnīcā, kurā tika konstatēts, ka spēlētājs pārcietis sirdstrieku vieglā formā.

Vēl šajā apakšgrupā spēlē Ukrainas klubs Južnijas "Himik" un Izraēlas vienība Haifas "Maccabi", tomēr viņi otrās kārtas spēli izspēlēs tikai 16.decembrī.

Jau ziņots, ka turnīra pirmās kārtas spēlēs "Ventspils" izbraukumā ar 82:71 pieveica "Himik" komandu, bet "Maccabi" ar 83:78 viesos pārspēja "Deutsche Bank Skyliners" basketbolistus.

Eiropas Izaicinājuma kausā šosezon startē 32 komandas, kas sadalītas astoņās apakšgrupās, pa četrām katrā.

Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs nākamajā kārtā.

"Ventspils" mērķis Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas turnīrā ir iekļūt starp labākajām 16 vienībām.

Jau ziņots, ka pagājušajā sezonā "Ventspils" spēlēja ULEB Eirolīgas kvalifikācijā, kur nespēja pārvarēt pirmo kārtu. Savukārt pēc tam Latvijas klubs cīnījās Eiropas kausa izcīņas pamatturnīrā, kurā piedzīvoja zaudējumu visās sešās grupu turnīra spēlēs un cīņu neturpināja.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: