Pieaugot interesei par veselīgu dzīvesveidu, arvien populārāks kļūst velotūrisms. Par saviem iespaidiem apceļojot Eiropu dalījās Raimonds. ''Cilvēks, kur iet ar kājām vai brauc ar riteni, vienā kilometrā gūst daudz vairāk emociju, redz daudz vairāk, nekā cilvēks nobraucot ar mašīnu 100 kilometrus'' stāsta Raimonds.

Man un manai draudzenei Sandrai par savu 2014.gada atvaļinājuma ceļojumu jau viss bija skaidrs, biļetes nopirktas, maršruts izpētīts. Tad ienāca prātā doma piedāvāt vēl kādam braukt līdzi. Ieliku draugiem.lv divās riteņbraucēju domubiedru grupās (veloprieks un velotūrisms) aprakstu par ceļojumu, tā laikiem un piedāvājumu braukt līdzi. Interese bija, bet, tā kā diezgan vēlu to ieliku, tad potenciāliem gribētājiem jau atvaļinājumi bija saplānoti, citiem pa ilgu, kāds gribēja bez kempingiem.

 

Beigu beigās bija tikai reāla piekrišanas vēstule no Anetes. Sazvanījāmies. Jauna sieviete, 23 gadi, bez velotūrisma pieredzes, bet ar ļoti lielu vēlēšanos braukt. Ir saliekamais ritenis, ekipējuma nav. Izstāstīju visu par biļetēm, apdrošināšanu, ekipējumu (izņemot gāzes degli, balonus, termosu, pumpi, remonta instrumentus, tos varēšu nodrošināt), kā arī obligāti citu riteni sagādāt. Vēl pāris reizes sazvanījāmies un iepriekšējā vakarā pirms aizbraukšanas Anete tiek atvesta uz Ventspili pie mums. Iepazīstamies. Pārbaudām ekipējumu. Iedodu papildus bagāžas gumijas. Telts būs jāpiesien pie velo rāmja. Interesi saista ritenis, ko lietotu esot nopirkusi no kolēģa. Izskatās pavecs ražojums, bremzes darbojas, kad nospiež pedāli atpakaļ. 28 collu riteņi. Par galīgu „fiksīti” nosaukt nevar, jo ir trīs ātrumi. Kā pierādīs tuvāko nedēļu notikumi, viss būs kārtībā! Kāpēc es ritenim pievēršu tādu uzmanību? Ir dzirdēts, ka daudzi saka, ar ko tad es ceļošu, tur vajag speciālus riteņus, tie ir dārgi. Pirmkārt un galvenais vajag vēlēšanos! Anete savu riteni nopirka par 90 eiro.

 

Pie mums ir atnākuši arī draugi uz mazu atvadu ballīti! Sanāk īsts „ice breaking” pasākumiņš. Nostiprinās pārliecība, ka viss būs lieliski!

 

Visu stāstu lasi sadaļā ''Brīvbrīdim''!

 

Pirmā daļa šeit!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: