Ventspils Digitālajā centrā pulcējās Ventspils vispārizglītojošo skolu 5.- 7. klašu audzēkņi, lai piedalītos konkursā informācijas tehnoloģijās “ITiņš 2015”. Šī bija jubilejas reize, jo Ventspils Digitālais centrs konkursu organizē jau 10. gadu.

Skolēniem bija iespēja savas zināšanas pierādīt dažādos uzdevumos: datora detaļu atpazīšanā, testā par informācijas tehnoloģijām, prezentāciju veidošanā un demonstrēšanā, kā arī datu vizuālā attēlošanā, izmantojot dažādas tehnoloģijas. Katru gadu viens uzdevums ir pārsteigums, kurā skolēniem jāparāda erudīcija par tehnoloģiju, ko ikdienā neizmanto. Šoreiz šis uzdevums bija par programmēšanu code.org vidē. Pirms klātienes konkursa skolēniem bija jāsagatavo mājas darbs, video pamācība, par kādu no prezentācijas rīkiem, prezentācijas veidošanu un demonstrēšanu, kā arī datora saslēgšanu ar projektoru.

 

Apskati foto!

 

Šogad īpaša loma bija arī skolotājiem, kuriem pasākuma laikā Ventspils bibliotēkas Reģionālajā mācību centrā bija apmācība darbā ar code.org vidē, kā arī bija jāveic uzdevums, kas tika iekļauts kopējā komandas vērtējumā.

 

Konkursā šogad piedalījās septiņas skolu komandas no Ventspils 2. pamatskolas, Ventspils 1. ģimnāzijas, Ventspils 2. vidusskolas, Ventspils 3. vidusskolas, Ventspils 4. vidusskolas, Ventspils 5. vidusskolas un Ventspils 6. vidusskolas. Katru skolu pārstāvēja 5 skolēni un informātikas skolotāja.

 

Vislabāko rezultātu konkursā uzrādīja Ventspils 4. vidusskola, kas ieguva 1. vietu. 2. vietu izcīnīja Ventspils 5. vidusskola, bet trešo – Ventspils 1. ģimnāzijas komanda.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: