Noslēdzoties Latvijas čempionātam šahā, Latvijas vicečempiones titulu ieguvusi Dana Reizniece – Ozola.  Ventas Balsij  Reizniece – Ozola  atklāj: ir gandarījums, ka līdzās aizņemtībai ministrijas darbā, atrasts laiks arī šaham.

“Priecājos, ka izdevās atrast laiku un arī koncentrēties. Baidījos, ka ir savienoto trauku princips – jo augstāks reitings politikā, jo zemāks šahā. Taču mobilizācija un treniņi nostrādāja,” pēc čempionāta atzīst šahiste un ekonomikas ministre Dana Reizniece – Ozola.

 

Sieviešu čempionāts norisinājās 9 kārtās pēc Šveices sistēmas. Vienīgā atšķirība bija tāda, ka sieviešu čempionātam nebija atlases posmu – tajā varēja piedalīties visas šahistes ar vismaz pirmo sporta klasi. Turnīrs pulcēja 17 šahistes. kuru vidū 3 lielmeistares, kuras arī pārstāvēja Latviju pēdējās olimpiādēs. Arī šajā turnīrā neiztika bez Artura Neikšāna. Par čempioni kļuva Artura audzēkne, lielmeistare Laura Rogule, kas cīnījās bez zaudējumiem un savāca 7,5 punktus 9 kārtās. Laura kļuva par astoņkārtēju Latvijas sieviešu čempioni! Arī atlikušās medaļas sadalīja lielmeistares. Dana Reizniece-Ozola ieguva otro vietu, bet Ilze Bērziņa – trešo (abām 6,5 punkt). Tālākās godalgotās vietas ieņēma Elīna Otikova, Jekaterina Djogteva, Elizabete Limanovska, Marija Golubeva (arī labākā jauniete) un Sofija Vasiļjeva.

 

Vīriešu konkurencē tika aizvadīts Latvijas čempionāta fināls, kurā piedalījās 29 dalībnieki, kas bija atlasījušies no pagājušā gada fināla, čempionāta pusfināla, reģionāliem turnīriem, Latvijas Jauniešu un Senioru čempionātiem. Turnīrs pulcēja visai solīdu sastāvu. Dalībnieku vidū bija 5 lielmeistari un tik pat starptautisko meistaru.

 

Šajā spēcīgajā konkurencē fantastisku sniegumu demonstrēja lielmeistars Arturs Neikšāns, kas 9 kārtās izcīnīja 7 uzvaras un divas reizes spēlēja neizšķirti (8 punkti no 9!). Līdz ar to Arturs kļuva par trīskārtēju Latvijas čempionu! Vēl lielāku gandarījumu Arturam sniedza viņa tuvākie sekotāji, jo atlikušās medaļas izcīnīja viņa audzēkņi – IM Toms Kantāns (6,5 punkti un otrā vieta) un IM Ņikita Meškovs, kam 6 punkti un vislabākie papildrādītāji ļāva iegūt bronzas medaļu. Tālākās apbalvotās vietas ieņēma: Normunds Miezis, Jevgeņijs Svešņikovs, Sergejs Kļimakovs (visiem 6 punkti), Oļegs Krivonosovs, Edgars Stepiņš un Arturs Bernotas (visiem 5,5 punkti). Senioru balvu ieguva Jānis Daudzvārdies, bet trīs labākie jaunieši bija: Dmitrijs Tokranovs, Oļegs Petrovskis un Edmunds Beks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: