SMScredit.lv Virslīgas līderu duelī "Liepāja" un "Ventspils" Kurzemes derbijā cīnījās neizšķirti 0:0. Liepājnieki ar 14 punktiem sešos mačos saglabāja pirmo vietu turnīra tabulā, savukārt ventspilniekiem tas, neskaitot pendeles Kauguros, bija jau ceturtais neizšķirts pēc kārtas.

"Liepājas" pamatsastāvā salīdzinājumā ar uzvaru pār "Gulbeni" (2:0) bija divas izmaiņas. Rezervē šoreiz palika Roberts Savaļnieks un Aleksis Karasko, bet viņu vietā izgāja Toms Gucs un Reinis Flaksis, kuram tas bija pirmais starts šosezon. Ventspilniekiem bija tikai viena izmaiņa – kā jau gaidīts, diskvalificēto Ritvaru Ruginu aizstāja Igors Barinovs.

Kamēr Flakša iziešana sākumsastāvā ļāva Dmitrijam Hmizam atgriezties balsta pussarga pozīcijā, Gucs spēlēja uzbrukuma smailē, aizstājot savainoto Kristapu Grebi. Tieši Gucam arī radās pirmais bīstamais moments, taču viņš piektajā minūtē uzsita tieši virsū Vitālijam Meļņičenko. Ja mača sākumā aktīvāki bija liepājnieki, pēc tam uz kādu laiku iniciatīvu pārņēma ventspilnieki, kuri tika pie vairākām standartsituācijām.

Pēc vienas no tām tuvu vārtu guvumam bija Simons Pauļus, bet puslaika izskaņā, kas spēles gaita atkal izlīdzinājās, abas komandas apmainījās labā epizodēm. 38. minūtē Ģirts Karlsons pēc Jurija Žigajeva centrējuma ar galvu sita virsū Raivo Varažinskim, bet 44. minūtē izgājienā kļūdījās Meļņičenko, dodot iespēju tukšā stūrī sist Dāvim Ikauniekam. Viņš gan to neizmantoja, aizgriežot bumbu garām tālajam stūrim.

Arī otro puslaiku aktīvāk uzsāka liepājnieki, kas 52. minūtē atguva bumbu pretinieku laukuma pusē, taču uz maiņu izgājušais Iļja Šadčins, nokļuvis vienatnē pret vārtiem, uzsita tieši virsū Meļņičenko. Pēc 13 minūtēm ar ļoti labu izdevību atbildēja ventspilnieki. Čempioni izpildīja kārtējo stūra sitienu, bet Daniils Turkovs no vārtu priekšas ar galvu pārsita pāri mērķim. Arī pēc 14 minūtēm "Ventspils" stūra sitiens varēja noslēgties ar vārtu guvumu, tomēr vienā epizodē bumba nenonāca līdz spēlētājam, bet nākamajā viesi atkal netrāpīja rāmī.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: