No Libērijas naftas tankkuģa Fotini Lady, kas bija ceļā uz Ventspils ostu pēc dīzeļdegvielas, evakuēts matrozis ar galvas traumu un nogādāts Ventspils slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā.

Naftas tankkuģis, kas bija noenkurojies pie Ventspils ostas, pirmdien pēc plkst. 22 plānoja ienākt ostā pēc kravas. Tajā brīdī kapteinis sazinājās ar ostas dienestiem, lūdzot atsūtīt kuteri vai helikopteru, jo kādam no komandas locekļiem bija radušās nopietnas veselības problēmas un viņam steidzami bija vajadzīga medicīniskā evakuācija.

Šajā laikā kuģis atradās aptuveni 9 jūras jūdzes no krasta. Ziņa tika nodota Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram (MRCC) Rīgā. Izvērtējot situāciju un esošos resursus, MRCC nosūtīja sniegt palīdzību Ventspilī dežurējošo Jūras spēku flotiles kuteri KA-06 Gaisma, informē Krasta apsardzes sabiedrisko attiecību dienesta virsniece Liene Ulbīna. Pēc plkst. 23 matrozis tika nogādāts Ventspils slimnīcā. Kuģu aģentūras Unitex pārstāvis Vjačeslavs Sindjaevs informē, ka slimnīcā nogādāts matrozis – Filipīnas pilsonis, dzimis 1963. gadā.

Vakar slimnieks uzturējās Ventspils slimnīcas Intensīvās terapijas nodaļā. Valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece informē, ka vīrietim galvā atklāta hematoma un viņam ir nepieciešama operācija. Taču pats slimnieks, būdams pie apziņas, sākumā no operācijas atteicās, kaut arī kuģa īpašnieka pārstāvis uzstāja uz operāciju, lai matrozim vēlāk nebūtu sarežģījumu ar veselību, piebilda Sindjaevs.

Tankkuģis, no kura evakuēja matrozi, pieder Singapūras kompānijai Western Singapore. Pēc tam, kad ar kuģa aģenta palīdzību cietušajam vīrietim izdevās sazināties un aprunāties ar tuviniekiem Filipīnās, viņš piekrita operācijai un tika izoperēts. Lai atveseļotos, viņam tagad vajadzēs kādu laiku pavadīt Ventspilī, tādēļ kuģu aģents noformēs viņam Šengenas vīzu, bet, kad atveseļosies, nosūtīs uz mājām, informē Sindjajevs. Šodien tankkuģis Fotini Lady plāno iziet no Ventspils ostas ar kravu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: