Pašlaik nav pilnīgas skaidrības ar ministru kandidātiem, tāpat arī ar valdības deklarāciju, taču nedomāju, ka šodien pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes sēdes varētu kaut kas mainīties, - LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Ventspils mērs, ZZS premjera kandidāts Aivars Lembergs.

Ventspils mērs uzskata, ka, lemjot par ministru kandidātiem, būtu jāņem vērā sabiedrības viedoklis, kā piemēru minot kultūras ministra Inta Dāldera (JL) līdzšinējo darbību un sabiedrības pausto atbalstu viņam arī turpmāk.

Lembergs uzskata, ka Dālderis bijis viņu viens no labākajiem šīs nozares ministriem atjaunotās Latvijas laikā.

Netieši Lembergs kritizēja jaunās valdības iekšlietu ministra kandidatūru Lindu Mūrnieci (JL), kura 10. Saeimā nav iekļuvusi.

Par "Vienotības" tieslietu ministra amata kandidātu Aigaru Štokenbergu Lembergs nevēlējās atklāt, vai iebildīs pret viņu šajā amatā. "Ir zināmas bažas, kas saistītas ar oligarhu ietekmi," par tieslietu ministra kandidatūru sacīja Lembergs.

Lembergs lielāku skaidrību par savu attieksmi pret ministru kandidātiem sola šodien pēcpusdienā pēc tikšanās ar "Vienotības" pārstāvjiem. "Kopumā pilnīgi skaidrs par ministriem nav, var būt dažādi precizējumi, domu apmaiņa. Ir variantu meklējumi, vairākas kandidatūras," piebilda Lembergs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: