Ventspils dome plāno parakstīt līgumu par sadarbību Liepājas un Ventspils lidostu infrastruktūras attīstības projektu sagatavošanā.

 Paredzēts sagatavot Ventspils un Liepājas lidostu infrastruktūras attīstības projektu, kas varētu pretendēt uz  Eiropas Kohēzijas fonda līdzfinansējumu.

Ventspils domē vairākkārtīgi ir izskatītas Ventspils lidostas attīstības prioritātes, kas balstītas uz Satiksmes ministrijas apstiprināto Ventspils lidostas ģenerālās attīstības plānu, ko plānots realizēt vairākās kārtās.

Ventspils lidostas darbība tika atjaunota 2000.gadā. Šajā laikā pašvaldības finansējuma ietvaros ir atjaunota lidostas infrastruktūra, ko apliecina Civilās aviācijas aģentūras izsniegts lidlauka sertifikāts. Tāpat šī finansējuma ietvaros ir nodrošināta arī valsts aviācijas atbalsta funkcija glābšanas un meklēšanas darbu nodrošināšanai Kurzemes un Baltijas jūras teritorijā.

Šogad SIA „Ventspils lidosta” darbojas režīmā, lai minimizētu izdevumus tās uzturēšanai un tajā pat laikā nodrošinātu esošā lidlauka sertifikāta esamību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: