Nākamnedēļ, 26.oktobrī, Ventspils novada Vārves pagasta Cirpstenē notiks Jaunsardzes centra 1.novada nodaļas "Vīru spēles", kurās piedalīsies 20 komandas - kopumā vairāk nekā 150 jaunsargu vecumā no 15 līdz 19 gadiem.

Katru gadu "Vīru spēles" notiek citā vietā, lai pārbaudītu jaunsargu sagatavotību, pilnveidotu un nostiprinātu jaunsargu fiziskās un militārās iemaņas, izkopjot un pilnveidojot prasmi strādāt komandā, aģentūru LETA informēja Rekrutēšanas un jaunsardzes centra pārstāve Vineta Žilinska.

Sacensību ilgums būs aptuveni deviņas stundas. Distances veikšana notiks paralēli divos posmos.

Lielais aplis būs aptuveni astoņus kilometrus gara trase ar kontrolpunktiem un šķēršļiem. Tajā pārbaudīs jaunsargu prasmes ieroču uzbūvē, telts uzstādīšanā, šaušanā ar pneimatisko ieroci, smagumu pārvietošanā, munīcijas, militārā ekipējuma pārvietošanā.

Savukārt mazais aplis būs aptuveni vienu kilometru gara trase ar kontrolpunktiem - militāro pakāpju atpazīšana, orientēšanās, darbs ar karti - pārvietošanās pēc azimuta, koordināšu noteikšana, tūrisma elementi, šķēršļu pārvarēšana, atjautības un pārsteiguma uzdevums, granātas mešana.

Sacensības organizē Jaunsardzes centra 1.novada nodaļa, bet atbalstu sniedzVentspils dome, Ventspils novada dome, Zemessardzes 46.kājnieku bataljons un Jūras spēku flotiles Jūras novērošanas un sakaru dienests.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: