Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Paldies mīļajai māmiņai

Maija otrā svētdiena ik gadu dāvāta visām māmiņām. Tāpat kā citus gadus arī šoreiz Bumbieru ģimenes bērni no paša rīta steigs gatavot brokastis, lai iepriecinātu savu mammu Māru.

Saulītē noteikta salmonelozes karantīna

Ventspils pirmsskolas izglītības iestādē Saulīte konstatēta bērnu saslimšana ar salmonellu izraisītu zarnu infekciju. Visām grupiņām noteikta karantīna.

2.lpp. Viedoklis: „Pensiju vietā tanki”, laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Kristīne Klauze

«Pēdējā laikā sabiedrība viļņojas par netaisnību, kā rezultātā vairāk nekā 80 tūkstošiem cilvēku, kuri pensionējās pēckrīzes gados, ir aprēķinātas krietni mazākas pensijas nekā tiem, kas pensionējās ātrāk vai tagad. Pie tā jau smieklīgi mazajām pensijām krīzes ietekmē pensionāriem ir atņemti vidēji 60 līdz 80 eiro mēnesī. Uz visu atlikušo mūžu. Tas ir vairāk nekā skarbi.»

3.lpp.

Pieminot kara upurus

Pirms 69 gadiem, 1945. gada 8. maijā, līdz ar nacionālsociālistiskās Vācijas kapitulāciju Eiropā beidzās Otrais pasaules karš.

Svētki Pārventas ģimenēm

Šogad Pārventas svētki, kas notiks jau sesto reizi, laimīgas sakritības dēļ noritēs vienlaikus ar Mātes dienu. Organizatori šo sakritību uztver kā simbolisku.

Krīzes laika pensionāri pret birokrātiem

Satversmei un tiesībsarga atzinumam krīzes laika pensiju jautājumā, visticamāk, būs mazāka nozīme nekā Eiropas fiskālās disciplīnas likumam un finanšu birokrātiem.

4.lpp. Dzīvesziņa. Rūgtās saulītes veselībai un skaistumam

Ne velti koši dzeltenās pienenes īpaši krāšņi zied vietās, kur staigā cilvēks. Tās aicina sevi pamanīt, nesamīt un nobaudīt. Pieneņu dziednieciskās īpašības zināja un izmantoja senie grieķi, arābi, ķīnieši un balti. Vēl vairāk – senatnē pieneņu saules pielietās pļavas tika uzskatītas par īpašu debesu labvēlības zīmi. Pieneņu rūgtā saule nav tikai acīm baudāma. Tiem, kas nenobīstas rūgtuma, tā dziedē un spēcina arī ķermeni.

5. – 6. lpp.TV programma

7.lpp. Dome informē

8.lpp.

Pirmais starpfinišs sasniegts pārliecinoši

LBL finālsēriju ar pārliecinošu uzvaru sākuši BK Ventspils basketbolisti, sagraujot VEF ar 90:61, taču ventspilnieku nometnē svētku svinēšana vēl nesākas.

Jātnieki veiksmīgi sāk un turpina

Jaunās vasaras sezonas pirmās divas sacīkstes aizvadījuši Jātnieku sporta kluba Demora pārstāvji, tiekot ne tikai pie pozitīvām atziņām, bet arī panākumiem.

9.lpp.

Skolēni mazina bezdarbu

Ventspils 1. ģimnāzijas skolēns Miķelis Marnauza un 4. vidusskolas audzēknis Armands Astukevičs apliecinājuši līdera dotības, piedaloties LTV simulācijas spēlē Ar balsu vairākumu.

Reklāma

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: