Ventspilī jau sesto reizi tika svinēti Pārventas svētki, kuru galvenā norises vieta šogad bija bērnu parka „Fantāzija” jaunā estrāde.  

Svētki tika atklāti ar svētku gājienu, kurā piedalījās Ventspils 3. un 5. vidusskolas audzēkņi un pedagogi, Pārventas bibliotēkas darbinieki, Ventspils pirmsskolu mācību iestāžu audzēkņi ar saviem vecākiem, pašvaldības iestādes. Svētku gājienu, kuplināja pūtēju orķestris no Talsiem un pūtēju orķestris „Ventspils”.

Apskati foto ŠEIT un ŠEIT!

Svētku koncertā „Pārventa atkal svin” bērnu parkā „Fantāzija” uz skatuves izskanēja gan Ventspils kolektīvu, gan viesmākslinieku dažādi muzikāli priekšnesumi.

Bērnu parkā „Fantāzija” zaļajā zonā bija apskatāma Ventspils pirmsskolas mācību iestāžu audzēkņu un pedagogu veidotā izstāde „Mazais ziedu paklājs”.

Apskati foto!

Pārventas bibliotēkā visas nedēļas garumā norisinājās „Pārventas plenērs”, kurš savu kulmināciju sasniedza Pārventas svētku laikā, ar plenēra mākslinieku darba izstādi amfiteātrī. Plenēra laikā jaunie mākslinieki no Ventspils Mākslas skolas, Ventspils 5. vidusskolas un Ventspils 3. vidusskolas skicēja Pārventas ainavas.

Svētki noslēdzās ar pianista Riharda Plešnakova koncertu Pārventas bibliotēkā. 

Apskati iesūtītos foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: