Paredzams, ka 2011.gada pavasarī Latvijas tiesās varētu sākt darboties elektroniskie informācijas kioski, kas ir viens no jauninājumiem, ko tiesu modernizācijas projektā gatavo Tiesu administrācija (TA).

TA pārstāvis Gatis Tauriņš informē, ka patlaban noris gatavošanās iepirkumu procedūrām, lai varētu ieviest paredzētās novitātes - e-kioskus, labāk attīstītu tiesu portālu, tiesvedības dokumentu elektronisku apriti.

TA prognozē, ka 2011.gada martā vai aprīlī darbu varēs sākt gan funkcionāli pilnveidots tiesu portāls, gan elektroniskie informācijas kioski.

Savukārt elektronisku tiesvedības dokumentu apriti plānots sākt no 2011.gada vidus.

TA iecerējusi iedzīvotājiem un uzņēmējiem dot iespēju iesniegt dokumentus tiesai, kā arī saņemt informāciju no tiesām elektroniski, tādējādi veicinot tiesu darbības efektivitātes paaugstināšanu, kā arī moderno tehnoloģiju un elektronisko dokumentu ieviešanu tiesvedības procesā, kas ļaus būtiski ietaupīt laiku un finanšu līdzekļus.

Tiesu informācijas un pakalpojumu pieejamības uzlabošanai iecerēts pilnveidot tiesu elektronisko pakalpojumu infrastruktūru, kas, pēc TA domām, ļaus izveidot virkni iedzīvotājiem un uzņēmējiem noderīgu elektronisko pakalpojumu, kā arī padarīt efektīvāku tiesu iekšējās informācijas apmaiņu.

Visi iepriekšminētie pasākumi paredzēti Latvijas un Šveices sadarbības projektā "Tiesu modernizācija Latvijā", ko īsteno TA un kam piesaistīts Latvijas-Šveices sadarbības programmas līdzfinansējums, ko piešķir Šveices Konfederācijas padome.

Projektu īsteno TA, projekta īstenošanas partneri ir Augstākā tiesa un Ieslodzījuma vietu pārvalde. Projekta kopējās izmaksas ir 9 411 765 Šveices franki jeb aptuveni 4,4 miljoni latu.

Paredzams, ka projekts tiks pabeigts 2012.gadā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: