Viss Ventspils novads būs ieguvējs no vērienīgās filmēšanas Jūrkalnes stāvkrastā, kas izvēlēts par vienu no nozīmīgākajām epizodes uzņemšanas vietām Dienvidkorejas grāvējfilmai My Way (Mans ceļš).

Filmai ir lielākais budžets Korejas filmu uzņemšanas vēsturē – 20 miljoni eiro. Jūrkalnē iecerēts filmēt sabiedrisko spēku izcelšanos Normandijas krastos Pasaules kara laikā. Plānots, ka kara sāgas epizodes tiks filmētas Ventspils novada domes priekšsēdētāja 1.vietnieka Māra Dadža privātīpašumā.

Māris Dadzis pagaidām ir piesardzīgs, jo līgumi vēl nav noslēgti, saskaņojumi ir Vides ministriju un novada domi vēl ir procesā. Viņš uzsver: ja projekts īstenosies, ieguvējs būs viss novads, ne tikai Jūrkalne. Jo naktsmītnēs būs jāizgulda aptuveni 200 cilvēku liela kinoļaužu grupa, viņi būs arī jāpabaro. Turklāt tas notiks pavasarī, kad vēl nav tūrisma sezona. Gan jūrkalnieši, gan apkārtējo pagastu un Ventspils iedzīvotāji varēs piedalīties masu skatos, un vietējais darbaspēks varēs palīdzēt kinolaukuma sagatavošanas darbos.

Dadzis ir gandarīts, ka filmas veidotāji respektē vides prasības, viņi ir saistījušies ar Vides ministriju, kā arī tikušies ar pazīstamo piekrastes pētnieku, profesoru Gunti Eberhardu. Viņš atzinis, ka noskatītajā zemes gabalā piekrastes erozija šobrīd nenotiek, stāvkrasts ir labi nostiprinājies un apaudzis, tādēļ filmēšanai var tikt izmantots.

Latvijā filmas producēšana norisinās sadarbībā ar SIA Film Angels Studio. Tās izpildproducents Tomass Makara Ventas Balsij pastāstīja, ka filmēšanās Jūrkalnē varētu sākties aprīļa otrajā pusē un tā ilgs aptuveni trīs nedēļas. Ik dienu masu skatos būs iesaistīti aptuveni 300 cilvēki. Tā kā tiks filmēti kara skati, tad karavīru lomām būs vajadzīgi vienīgi vīrieši, sacīja Makara. Epizodēs tiks izmantota arī dažāda kara tehnika, tai skaitā karavīru pulki krastā izcelsies īpašajās piekrastes laivās.

Makara pastāstīja, ka lai atrastu piemērotu vietu Normandijas skatiem, filmas veidotāji vairāku mēnešu laikā pabija 11 dažādās valstīs, apsekojot Andrijas jūras, Melnās jūras un arī Baltijas jūras piekrasti. Tieši nejauši uzietā Jūrkalnes piekraste ar savu skaisto dabu perfekti atbilda filmas veidotāju iecerei, jo bijusi līdzīga Normandijai. Oriģinālajā vietā, korejieši filmēt attiecās, jo Francijā ir pārāk dārgas izmaksas.

Par filmas uzņemšanas vietām kļūs arī Rīga, kas pārvērtīsies 1944.gada Berlīnē, un kino ciematiņš Cinevilla, kas filmā pārtaps par krievu ciematu.

Filmas režisors būs patlaban Āzijas tirgū vispopulārākais režisors Džegjū Kans. Par pamatu jaunajai filmai ņemta patiesa Otrā pasaules kara laikā tapusi fotogrāfija, kurā redzams korejiešu kareivis, kurš ietērpts vācu armijas uniformā. Fotogrāfija tapusi Amerikas kareivju pārņemtajā Normandijā 1944. gadā. Balstoties uz vēstures faktiem, filmā būs divi galvenie varoņi – korejiešu izcelsmes karavīrs un japāņu karavīrs. Šie abi vīrieši dosies ilgā, nogurdinošā ceļojumā, un filmā atklāsies, kā viņi tiek galā ar savu pagātni un kā veido nākotni. Filma aprakstīs gan Otrā pasaules kara notikumus no Āzijas skatu punkta, gan saspīlētās Korejas un Japānas pagātnes attiecības.

Jūrkalnes stāvkrasta gleznainā ainava jau kļuvusi par iecienītu filmēšanās vietu. Jau rakstījām, ka šovasar Jūrkalnē filmētas epizodes pornofilmai. Mīlas rotaļu filmēšanai modeļi tika sameklēti ar portāla liepājniekiem.lv starpniecību un Jūrkalnes ainās filmējušies pāri no Liepājas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: